Sport

Jeugddammer Bart Jan Kortleven aan kop

Hoogeveen – Zaterdag vond de eerste helft van de halve finale pupillen (leeftijden tot 13 jaar) plaats in Hoogeveen. Twintig regionale jeugddammers kunnen via de halve finale zich plaatsen voor het Nederlands damkampioenschap dat van 27 april – 2 mei wordt gehouden in Monster. De top-5 van de halve finale ontvangt een NK-ticket.

Damclub Hoogeveen organiseert al jaren de halve finales. Maar voor het eerst stond het toernooi onder leiding van Jasmijn Scholtens (16) en Vera Brunink (16) van het HANNN Fitter Brein jeugdkaderproject. HANNN, gevestigd in Groningen, staat voor Healthy Ageing Network Northern Netherlands en zet zich in voor ‘Meer Gezonde Jaren’. Jasmijn en Vera zetten zich voor het damproject Fitter Brein maatschappelijk in en organiseren veel activiteiten.

Jasmijn, had ditmaal de rol als hoofdorganisator, heette de deelnemers van harte welkom in Hoogeveen. “Damclub Hoogeveen organiseert al jaren de halve finale. Wij zijn daarom erg blij dat we ook dit jaar het mogen organiseren”, zei Jasmijn in haar openingswoord. Na de openingszet van Jasmijn, kon iedereen beginnen met hun dampartij. Beide organisatoren, inmiddels al veel ervaring opgebouwd, hadden de touwtjes strak in de hand. Alle deelnemers hadden het erg naar hun zin.

De eerste dag bestond uit vier rondes. De favorieten maakten hun rol helemaal waar. Zo gaat de Hoogevener Bart Jan Kortleven aan de leiding samen met Gerard Kramer uit Groningen. Zij hebben beide 7 punten, alleen Bart Jan heeft een sterker programma gehad. Zij worden op de voet achtervolgt door vijf spelers met 6 punten. Charell Schuller uit Noordscheschut leidt de groep van 6 punten vanwege een betere weerstand. Ook de Hoogeveners Sytze Spijker en Morris Everts zitten in deze groep. De andere Hoogeveense jeugdleden, Sophie Blenkers, Mart Slim en Tanja van Kelckhoven staan in de onderste helft.

Zaterdag 21 maart gaan de jeugdspelers weer verder. Dan worden weer vier rondes gespeeld. De vijfde ronde begint met een mooie clash tussen de twee koplopers.

Foto gemaakt door: Jasmijn Scholtens en Vera Brunink

Op de foto: Bart Jan Kortleven en Charell Schuller

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: