Celstraf geëist wegens veroorzaken explosieve situatie in flatgebouw

Assen/Hoogeveen: Op 8 oktober 2019 ontstond er in de Helios een explosieve situatie wegens een gaslek in de flat Dorado, omliggende flatwoningen moesten worden ontruimd. Volgens het Openbaar Ministerie heeft een 38-jarige bewoner deze situatie opzettelijk veroorzaakt. Er werd een gevangenisstraf van 1 jaar (en een ½ jaar voorwaardelijk) geëist.
Niet alleen waren de gaskranen open gezet maar ook de waterkranen waardoor de flat onder water stond. In afwachting van meer hulpdiensten liep een ‘klusjesman met verstand van zaken’ de woning binnen en draaide alle kranen dicht en ramen open. Zijn handelen werd als uiterst gevaarlijk omschreven door het O.M. want het explosiegevaar was groot.
De bewoner werd in de buurt aangehouden en bleek zwaar onder invloed van alcohol. Hij was aan het koken geslagen vanwege een ruzie met zijn vriendin en daarbij was iets misgegaan, het zou geen opzet zijn geweest, zo verklaarde hij. Maar hij verzond wel een bericht naar zijn vriendin dat hij alles in de brand zou steken, zo merkte het O.M. op, en hij was van plan met zijn spullen te vertrekken, deze waren al ingepakt.
Een psychiatrisch onderzoek nam hij niet serieus, volgens de rapportage. Het O.M eiste ook behandeling, een drugs- en alcoholverbod en het ten uitvoer brengen van een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken van een vorige veroordeling. Uitspraak over 14 dagen.
Zie ook:

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie