Veroorzaker explosieve situatie blijft in voorarrest

Assen/Hoogeveen: Op 8 oktober rukte de brandweer uit vanwege een gaslucht in een flatwoning in de Helios. De bewoner stond nu voor de rechter tijdens een pro-formazitting, waarbij het Openbaar Ministerie de man verdacht van poging tot brandstichting of het willen veroorzaken van een explosie. De man ontkent en zegt het niet opzettelijk te hebben gedaan.
Vanwege de explosieve situatie  werden omliggende flatwoningen ontruimd. De bewoner gaf aan dat hij aan onder invloed van alcohol was gaan koken, ruzie kreeg en zo was weggelopen naar de buren. De man heeft een psychiatrisch onderzoek ondergaan doch de rapporten zijn nog niet klaar. Zijn advocaat vroeg dan ook om de man uit voorarrest te ontslaan zodat hij de kerstdagen in vrijheid kon doorbrengen. Het O.M. was daartegen vanwege zijn strafblad en het ontbreken van een positief rapport van de reclassering.
De rechter sloot zich aan bij het O.M. en besliste dat de man tot de inhoudelijke behandeling van zijn zaak, eind februari 2020, in voorarrest blijft.
Deel dit bericht!

Geef een antwoord