Hoogeveen viert 75 jaar vrijheid met vele festiviteiten

Door het hele land worden activiteiten rond 75 jaarvrijheid georganiseerd. Ook in de gemeente Hoogeveen herdenken en vier en we de vrijheid met theater, muziek, tentoonstellingen, lezingen en andere festiviteiten.
Op zaterdag 11 april wordt het festival van de Vrijheid georganiseerd in het centrum van Hoogeveen met een feestelijk programma en diverse optredens. We vieren hiermee dat Hoogeveen 75 jaar  geleden op 10 en 11 april bevrijd werd.
PARADE De dag begint met een parade van legervoertuigen,volgens de routes waarlangs Hoogeveen 75 jaar geleden werd bevrijd. Historie en moderne tijd komen samen voor het gemeentehuis.Vervolgens is op twee podia in het centrum een gevarieerd programma met optredens van lokale orkesten, bands,verhalenvertellers, dichters, DJ,singer-songwriters, kinderactiviteiten en foodtrucks. Een programma om te herdenken en te vieren,voor jong en oud. Naast deze viering zijn erin het programma rond 75 jaarbevrijding continu activiteiten in de gemeente Hoogeveen die stil staan bij de oorlog.

EXPOSITIEDUIKELAAR

Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande opent op 4 maart een dubbeltentoonstelling in samenwerking met herinneringscentrum KampWesterbork. Dit is de start vaneen reeks van activiteiten waaronder een open huizenroute Joodse verzetshuizen en een lesprogramma  voor  basisscholen.

ALLEACTIVITEITEN

Op de website www.hihoogeveen.nl/75jaarvrijheid zijn de activiteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid Hoogeveen te vinden. Organiseer je ook een activiteit in het kader van 75 jaar Vrijheid? Mail dan naar 75 jaarbevrijding@hoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord