Belabberde financiële situatie gemeente Hoogeveen

Hoogeveen – Preventief toezicht door de provincie is nog niet aan de orde , maar zo slecht als de gemeente er nu voor staat is het nog niet geweest.

Bij preventief toezicht door de provincie moet een gemeente voor elke nieuwe uitgave eerst toestemming vragen. Dit bleek gisteravond  uit de woorden van wethouder Jacob van der Heide (Gemeentebelangen) Zolang de gemeente een sluitende begroting kan aantonen komt dit nog niet ter sprake. Maar er zullen misschien nog meer ingrijpende bezuinigingsmaatregelen nodig zijn om het huishoudboekje op orde te houden, zoals in  (geplande) investeringen en het voorzieningenniveau (sociaal domein)

In krachtige taal liet het Hoogeveense college al eens weten de grenzen van de wet op te zoeken. Dit om het rijk wakker te schudden met meer geld over de brug te komen voor de taken die de gemeentes op hun bordje hebben gekregen van het rijk. Een keerzijde hiervan is dat deze maatregelen vooral mensen treffen  die al ‘’ geen vet meer op de botten hebben’’ Nog meer bezuinigingen en ingrepen ondermijnen de leefbaarheid in de gemeente, waarschuwen burgemeester en wethouders.

Deel dit bericht!

4 gedachten over “Belabberde financiële situatie gemeente Hoogeveen

 • 25. januari 2020 om 17:45
  Permalink

  Gaat lekker daar, komen ze nu nooit eens op het idee om in hun eigen organisatie (personeel) te gaan snijden? Parkeergelden afschaffen etc.? Hoogeveen aantrekkelijker maken? Ze stevenen rechtstreeks op een “faillissement” af. Als je dit in het bedrijfsleven flikt ontslaan ze je op staande voet. Luchtfietsen daar zijn ze goed in. We hebben veel te veel incapabele bestuurders, ook in het verleden gehad. Iedereen kan niet zomaar een dorp/stad besturen, zo vanuit de winkel naar het wethouderschap, onvoorstelbaar.
  Ik hoop niet dat ze ons verder uit gaan knijpen, ik zou eerst intern het een en ander goed regelen!!!

 • 26. januari 2020 om 20:21
  Permalink

  Met het afschaffen van de parkeergelden gaat Hoogeveen financieel behoorlijk achteruit.

 • 2. februari 2020 om 01:35
  Permalink

  Als u in de gemeente Hoogeveen als een belabberd financieel bestuurder werkzaam bent,
  en preventief toezicht hijgt al bijna in de nek. Dan is het de HOOGSTE TIJD dat u vertrekt !!

Geef een reactie