Sport

Benjamins/van der Weide koppelkampioen driebanden

Hoogeveen – Het Open Hoogeveens koppeldriebandenkampioenschap, georganiseerd door biljartvereniging “De Poedel”, is gewonnen door het duo Arnold Benjamins/Eppie van der Weide. In de finale versloeg dit koppel het duo Angelo en Dennis de Weerd.  Het koppelkampioenschap, voor de 21e keer georganiseerd, was wederom een enorm succes. Koppels van uiteenlopend niveau namen aan deze titelstrijd deel. Het kampioenschap werd gespeeld in biljartzaal L’Aquit (HBC) in Hoogeveen.

Het toernooi kende een bijzonder hoog niveau. Maar liefst 20 van de 46 deelnemende koppels speelden in de voorronden een percentage van 100% en hoger (gemaakte caramboles t.o.v. te moeten maken caramboles). Dit is nooit eerder vertoond tijdens een koppelkampioenschap van Hoogeveen. Een teken dat het met de kwaliteit van de biljarters in Hoogeveen e.o. wel goed zit.
De 12 finalekoppels werden op zondag 19 januari tijdens de finaledag verdeeld over 4 poules, ieder koppel speelde dus sowieso twee wedstrijden. De eersten die het strijdtoneel moesten verlaten waren de koppels: Bert Pol/John Zinger, vader en zoon Henk de Weerd, Jan Kreeft/Michel Kats en René Leijssenaar/Stoffel Strijker. Voor deze vier koppels was het kaarsje tijdig uit op deze zondag.

De beste twee koppels van de poules gingen vervolgens door naar de kwartfinale. In deze kwartfinale viel er al gelijk een super verrassing te noteren, het kampioenskoppel van 2019, Bennie Pieper/Ab de Graaf, kon het niet bolwerken tegen de verrassing van het toernooi, Andre Kirindongo / Sweitzer Terpstra. Het vader-zoon koppel Simon en Jarii Jonker, zij speelden het hoogste percentage in de voorronden, wisten met moeite te winnen van Bert de Lange/Johan Kluin. Ook het geroutineerde koppel Joop Dijkstra/Roel Pastoor mocht gaan douchen, het koppel Arnold Benjamins/Eppie van de Weide bleek eenvoudigweg te sterk. Ook voor het kaasboerkoppel Bert Bennink/Sjaak van de Bent viel het doek, Dennis en Angelo de Weerd waren te sterk.
Vervolgens werden de halve finales afgewerkt. Benjamins/van der Weide traden hierin aan tegen Terpstra/Kirindongo. Voor dit laatste koppel was de speeldag net iets te lang, de concentratie liet hen in de steek. Benjamins/van der Weide speelden de partij geroutineerd uit. Op de andere biljarttafel speelde het Jonker-koppel de halve finale tegen Dennis en Angelo de Weerd, ook hier bleek maar weer dat concentratie zeer belangrijk is, Dennis en Angelo waren deze partij iets beter bij de les.

De finale werd een uitermate goede en spannende biljartpartij, Benjamins/van der Weide lieten er op het eind van de speeldag echter geen gras over groeien. Met enkele briljante treffers sleepten ze de titel in de wacht. Zij konden de felicitaties van de toeschouwers en overige deelnemers in ontvangst nemen, zij zijn de koppelkampioen van het jaar 2020. De verliezend finalisten Dennis en Angelo waren ook uitermate tevreden, dit ondanks het verlies in de finale. Ze waren zeer content met het veroverde zilver.

Na een lange biljart dag volgde de prijsuitreiking, de bloemen en de goed gevulde enveloppen werden uitgereikt aan de tevreden prijswinnaars.  De organisatie kan met volle tevredenheid terug kijken op dit 21e  driebandentoernooi voor koppels.
De eindstand:
1. A. Benjamins-E.v.d. Weide

  1. A. de Weerd-D.de Weerd
  2. S. Jonker-J. Jonker
  3. A. Kiridongo-S.Terpstra
  4. B. Pieper-A. de Graaff
  5. B. de lange-J. Kluin
  6. J. Dijkstra-R. Pastoor
  7. B. Bennink-S. v.d. Bent

Geef een reactie