Burgemeester reageert op open brief over Handhaving en Toezichtlocatie (HTL)

Hoogeveen – In reactie op schriftelijke vragen van Frits Kappers aan burgemeester Loohuis werd Frits onder meer doorverwezen naar de pagina op de website van de gemeente Hoogeveen. Daarin staat klip en klaar dat Hoogeveners op straat niet zullen worden geconfronteerd met de overlastgevende asielzoekers.

Verder bevestigde de heer Loohuis dat onderstaande uitleg van Jutta van den Oord klopt:

“Ze mogen naar buiten op het eigen terrein van het AZC, maar gescheiden van de overige asielzoekers. Verder komen ze alleen van het terrein af in een busje van de Dienst Justitiële Inrichtingen om naar hun advocaat of arts te kunnen. Dus zullen we hen nooit op straat zien onderweg naar een winkel o.i.d. Dat is duidelijk anders dan met de vorige groep bewoners. Met andere woorden jij en ik zullen deze mensen nooit tegen kunnen komen.”

Verder laat Loohuis weten:
1- Mevrouw Broekers Knol geeft aan dat deze mensen niet in detentie gaan. Dat is juist. Het gaat om een besloten inrichting waarbij bewoners vooraf akkoord gaan met de huisregels waarin staat dat de inrichting besloten is en ze dus niet zomaar weg kunnen.
2- Als er signalen zijn dat er iets niet goed gaat, belt de burgemeester meteen met staatssecretaris mevrouw Broekers. En de afspraak is dat eventuele bezwaren van de gemeente dan leidend zijn voor de toekomst van de HTL.
3- Door de inzet van de maatregelen zoals begeleiding van de bewoners van en naar de HTL en het feit dat ze zich alleen binnen het daarvoor bepaalde HTL-gebied mogen begeven, wordt overlast voor de omgeving weggenomen.

Deel dit bericht!

Geef een reactie