Algemeen

Ontwerpwedstrijd medaille GigaG-Cascaderun en Unicef Kinderloop 2020

De voorbereidingen voor de Cascaderun, het grootste hardloopfestijn van Drenthe, zijn alweer in volle gang. Zo kunnen ook dit jaar leerlingen van alle scholen uit de gemeente Hoogeveen meedoen aan een wedstrijd om de 3D-medaile te ontwerpen voor de GigaG-Cascaderun. De GigaG-run wordt speciaal georganiseerd voor mensen met een beperking.

Ook de vijfde editie van 3D-ontwerpwedstrijd is bedoeld om leerlingen te laten experimenteren met 3D tekenen en printen. Het wedstrijdelement houdt het spannend en uitdagend. Daarnaast is de Cascaderun een regionaal evenement dat alle leerlingen kennen, zelf aan meedoen of mensen kennen die eraan meedoen. Nieuw dit jaar is een tweede wedstrijd, het ontwerpen van de medaille voor de Unicef Kinderloop. Met behulp van de nieuwste technieken waaronder een lasercutter, gaan leerlingen voor de deelnemers van de Unicef Kinderloop maar liefst 2.000 medailles van hout maken.

Projectleider Petra Hummel van RSG Wolfsbos en docent Erwin van Walsem van pcbs De Regenboog zijn nauw betrokken bij de organisatie van de 3D-ontwerpwedstrijd. Petra geeft aan: “Met medewerking van 3D-Kanjers is het gelukt om alle scholen van Stichting Bijeen, Pricoh én de twee voortgezet onderwijsscholen (RSG Wolfsbos en het Roelof van Echten College) uit de gemeente Hoogeveen enthousiast te maken om mee te doen aan de ontwerpwedstrijd. De leerlingen zijn al druk bezig en vinden het een hele eer om juist voor deze bijzondere doelgroep de medailles te mogen ontwerpen en printen. Half januari moeten alle deelnemende ontwerpen binnen zijn. Een onafhankelijke jury wordt gevormd door een aantal medewerkers van 3D-Kanjers. Zij zullen vervolgens eind januari het winnende ontwerp kiezen. Van het winnende ontwerp worden maar liefst 250 exemplaren geprint.

Geef een reactie