Atleten CrossFit RFL halen ruim 7000 euro op voor onderzoek naar MS

Zuidwolde – De MS marathon die afgelopen weekend werd gehouden door CrossFit RFL uit Zuidwolde heeft ruim 7000 euro opgeleverd. Dit geld gaat naar onderzoek dat gedaan wordt om deze slopende ziekte tegen te gaan.

24 uur lang onafgebroken sporten

Vanaf vrijdagavond 17.00 uur hebben de atleten van de box zich 24 uur lang in het zweet gewerkt om zoveel mogelijk geld op te halen. In shifts van 15 minuten werd er 24 uur onafgebroken getraind. Elk kwartier minimaal werd er gewisseld. Zelfs in de nachtelijke uren was de box gevuld met sportende leden en lotgenoten die hen aanmoedigden.

Steentje bijdragen
Naast de vele gulle donaties zijn er ook mooie gesponsorde artikelen als een horloge, grote fles speciaalbier en een barbell geveild. Dit alles leverde een dikke 7000 euro op!! Nadine Gerrits, eigenaresse van de CrossFit RFL: “7000 euro is fantastisch! Hopelijk kunnen we zo een goede steen bijdragen naar onderzoek en hopelijk op genezing van deze slopende ziekte.”

“Een kippenvel momentje”
De actie was opgezet door Marco Hagendoorn. Hij is actief lid van de box en sinds twee jaar gediagnosticeerd met MS, wat een onzekere toekomst met zich meebrengt. Marco voelt zich goed en CrossFit helpt daarbij. Marco; “Het was echt een geweldige marathon! Elk nieuw kwartier werd er weer voluit gegaan met elke keer een andere workout. Trots op iedereen!
En dat de CrossFit box een community is, dat is echt wel weer gebleken! Toen het laatste kwartier was afgelopen had ik echt een voldaan gevoel en was het echt even een kippenvel momentje. Iedereen hartelijk dank voor jullie donaties, we hebben echt een mooi bedrag binnengehaald!”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord