Korfbal: Thrianta doet goede zaken in de strijd om kampioenschap!

Emmen: Afgelopen zaterdag vertrok Thrianta naar Emmen voor de wedstrijd tegen EKC2000. Maar niet alleen de ploeg ging deze kant op. Zij werden vergezeld door zo’n honderd supporters, compleet met spandoeken en trommels, die Thrianta kwamen ondersteunen richting het kampioenschap. Aan het begin van de wedstrijd stonden EKC2000 en Thrianta op gelijke punten bovenaan. Met prachtig weer(voor de supporters), een mooi veld en een goed gevulde reservebank en tribune beloofde het dus een spannende strijd te te worden.

Al waren de statistieken in het voordeel, toch keek de Itticaformatie gauw tegen een 0-2 achterstand aan.  Gelukkig wist EKC2000 dit niet uit te bouwen. Thrianta kroop terug naar een gelijkspel. Was het de hitte? Waren het de zenuwen voor beide ploegen? Er werd veel geschoten maar dit resulteerde in een ruststand van maar 8-8.
Na de rust ongeveer hetzelfde spelbeeld. Veel schotkansen voor met name Thrianta, maar de korf werd niet getroffen. EKC2000 daarentegen wist door te drukken tot een voorsprong van 13-9. Als Thrianta nog iets wilde dan moest het nu wel gaan gebeuren! Opgezweept door het publiek bleef de ploeg strijden tot het einde. In de nacompetitie van de zaal is als eens eerder bewezen dat het team er staat wanneer het nodig is. En zo ook deze keer! In de slotfase van de wedstrijd werd de aansluitingstreffer gemaakt (16-15) en hierna ook de gelijkmaker!  EKC2000 wist nog eenmaal op voorsprong te komen 17-16, maar Thrianta trok dit gauw weer gelijk naar 17-17. In de laatste minuut had Thrianta de kans om alsnog winnend af te sluiten.. Maar de wedstrijd resulteerde in een terecht gelijkspel.

Thrianta, EKC2000 en Flamingo’s staan nu bovenaan de ranglijst met hetzelfde aantal punten. Gezien het onderlinge resultaat is Thrianta de echte nummer 1. Volgende week om 15:30 uur speelt de ploeg haar kampioenswedstrijd in Hoogeveen tegen Noveas. “Wie ons lief heeft (en dat zijn er heel wat hebben wij gezien) mag ons komen aanmoedigen in de strijd voor het kampioenschap! Weet Thrianta 1 nog eenmaal alles uit de kast te halen? U ziet het volgende week.”
Deel dit bericht!

Geef een antwoord