Sport

Nieuw Buinen is zesde en laatste finalist

Steenwijksmoer – De teams in de tussenronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi hebben de tendens van de vorige rondes voortgezet, want ook de tussenronde kende een ongekend spannende apotheose. Titelverdediger Elim leek na drie zeges op rij de beste papieren te hebben voor de finale, maar Nieuw Buinen stak daar in de absolute slotfase nog een stokje voor en voegt zich zaterdag bij de finalisten CSVC, MSC, Noordscheschut, ASVB en HZVV.

Elim kwam zaterdag met de schrik vrij, nadat het dichtbij uitschakeling was. Dalen versperde Erica de weg naar de tussenronde, waardoor Elim tweede werd en nog kans behield op een finaleplaats. Tijdens de tussenronde maakte de kampioen van vorig jaar een goede indruk en begon met een indrukwekkende 5-0 zege op Gramsbergen, dat ook als kanshebber voor de finale werd gezien. Nadat EMMS (3-0) en ZZVV (4-0) duidelijk waren verslagen lag de weg naar de finale wagenwijd open. Nieuw Buinen versloeg met moeite ZZVV met 2-1 en won met 5-2 van EMMS. Ook Gramsbergen bleef in de race door zeges op ZZVV (5-3) en EMMS (3-1). In de laatste wedstrijd van Elim tegen concurrent Nieuw Buinen had de ploeg van trainer Jan Otto Benjamins aan een gelijkspel genoeg. Het leek lang te gaan lukken, maar in de laatste vijf minuten ging het mis voor de titelverdediger. Robert Hamming en Thijs Hateboer brachten Nieuw Buinen op 2-0 en Youri Benjamins kon nog iets terug doen, maar het bleek niet genoeg (2-1). Daardoor kwamen Nieuw Buinen en Elim op negen punten en Gramsbergen op zes dat nog een hele kleine kans op de finale had. Elim was afhankelijk van het resultaat van de laatste wedstrijd tussen Nieuw Buinen en Gramsbergen. Nieuw Buinen had aan een gelijkspel genoeg en bij winst van Gramsbergen ging Elim naar de finale. Het zag er voor Elim heel goed uit, want Gramsbergen zette Nieuw Buinen op een 3-1 achterstand en de finale lonkte voor Elim. Good old Theo Gennissen dacht daar anders over en scoorde binnen twee minuten twee keer en bracht beide partijen langszij: 3-3. Thijs Hateboer scoorde zelfs de 4-3 en in dezelfde minuut bracht Elwin van de Veen weer hoop voor Elim: 4-4. In een spannende slotfase was Gramsbergen via een vrije trap nog dichtbij de 4-5, maar de doelman van Nieuw Buinen redde met de voet en stelde daarmee de finaleplaats voor de eersteklasser veilig en Elim kan haar titel zaterdag niet verdedigen.
De topscorers waren Elwin van de Veen van Gramsbergen en Joël Huiskes van ZZVV met elk vijf treffers. In de tussenronde werd 49 keer gescoord en dat was beduidend meer dan tijdens de vorige editie: 32. In totaal zijn er nu al meer treffers gemaakt dan tijdens de hele 41ste editie, terwijl de finale nog moet komen: 1607-1582.

Zaterdag volgt de climax van de spectaculaire 42ste editie vanaf 11.00 uur in sporthal Angelslo in Emmen. Dan wordt de loting van de twee poules van elk drie ploegen verricht. Vanaf 11.30 uur beginnen de poulewedstrijden en om 14.30 uur worden de kruisfinales gespeeld. Om 17.00 uur wordt de grote finale van twee keer twintig minuten gespeeld en dan zullen we weten wie Elim gaat opvolgen als toernooiwinnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen