Cadeaucheque voor Dierenambulance Hoogeveen

Hoogeveen – Onlangs ontving Dierenambulance Hoogeveen Meppel een cadeaucheque ter waarde van 150 euro van de  Prof. Titus Brandsma school te Hoogeveen. De dierenambulance gaat, met de winter in aantocht, het geldbedrag besteden aan dekens en speciale warmtedekens om dieren zoals reeën, die in het water hebben gelegen, weer op temperatuur te krijgen.

De Prof. Titus Brandsma school ontving deze cheque, te besteden aan een goed dierendoel, van het DierenDiploma. De school heeft meegedaan aan de DierenDiploma winactie en won hiermee, naast de cadeaucheque, ook een gastles van tv dierenarts Piet Hellemans (Beestengeluk SBS, Telegraaf). Piet Hellemans was aanwezig vanuit de Stichting Met dieren meer mens, initiatiefnemer van het DierenDiploma, een digitaal lespakket over huisdieren. Het was een educatieve dag! Alle leerlingen hebben het examen met goed gevolg afgesloten en kregen het officiële DierenDiploma mee naar huis.

Op Werelddierendag en tevens Nationale DierenDiploma Dag volgden zoveel mogelijk scholen door heel Nederland tegelijkertijd het DierenDiploma. In de aanloop naar deze dag hebben verschillende basisscholen op creatieve manier laten zien, hoe diervriendelijk ze zijn. Vele scholen hebben gehoor gegeven door knutsels op te sturen en daaruit is de Prof. Titus Brandsma school te Hoogeveen als diervriendelijkste school van Noord-Nederland gekozen.

Het DierenDiploma lespakket is kosteloos en een initiatief van de Stichting Met dieren meer mens. De belangrijkste doelstelling van het DierenDiploma is om kinderen te leren verantwoord om te gaan met huisdieren. Zij zijn tenslotte de huisdierenbezitters van de toekomst. De Nationale DierenDiploma Dag is in het leven geroepen om het DierenDiploma nog bekender te maken. Inmiddels hebben al ruim 566.500 kinderen een DierenDiploma gehaald, het bewijs dat je weet hoe je met huisdieren moet omgaan!

Om een idee te krijgen van de gastles kan de film worden bekeken op https://dierendiploma.nl/dierendiplomadag/.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord