F-16’s van Vliegbasis Leeuwarden vliegen in de avonduren

Hoogeveen – Vanaf maandag 30 september vliegen F-16’s van Vliegbasis Leeuwarden weer in de avonduren. In de weken 40, 41, 42, 45, 46, 48 en 50 wordt er van maandag tot en met donderdag gevlogen tot uiterlijk 23.00 uur. Op vrijdag wordt alleen overdag gevlogen.

Avondvliegoefeningen zijn noodzakelijk om vliegers en grondpersoneel optimaal voor te bereiden op hun taak, 24/7 inzetbaar zijn, waar dan ook ter wereld. Voor de F-16 vliegers van Vliegbasis Leeuwarden zijn deze vluchten essentieel om de inzetgereedheid te waarborgen. Naast de reguliere vluchten vliegen ook F-16’s van de wapeninstructeursopleiding (FWIT) enkele weken mee. Het gaat dan om de periode van 30 september tot en met 17 oktober.

FWIT
In week 40 zal de FWIT Close Air Support missies vliegen boven Noord- en OostNederland. Hierbij wordt geoefend in het ondersteunen van grondtroepen door middel van luchtsteun. De specialisten op de grond wijzen hierbij de doelen aan. Zie ook de infographic voor meer informatie. Daadwerkelijke inzet van F-16’s vindt voornamelijk plaats bij duisternis. Het toestel is uitgerust voor nachtelijke operaties. Zo heeft de vlieger de beschikking over geavanceerde nachtzichtapparatuur. Om deze middelen optimaal te kunnen benutten tijdens huidige en toekomstige missies moet er regelmatig wordengetraind, ook in het donker.

Informatie
Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken. Wilt u meer weten over
vliegbewegingen? Kijk dan op luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Klachten kunnen worden ingediend via luchtmacht.nl/geluidshinder

Deel dit bericht!

2 gedachten over “F-16’s van Vliegbasis Leeuwarden vliegen in de avonduren

  • 2 oktober 2019 om 18:48
    Permalink

    Het blijft niet te bevatten dat we voor oorlogstuig zo de beurs pakken terwijl we voor hongerende mensen in Afrika met de collectebus rond moeten lopen. Ik ben benieuwd wat er gebeurd als we die rollen eens omdraaiden.

  • 3 oktober 2019 om 12:07
    Permalink

    Ik ben benieuwd hoeveel hongerende mensen nog zouden leven als de westerse landen hun oorlogstuig niet zouden hebben gehad. Zouden dan hele bevolkingsgroepen door machtswellustelingen niet allang zijn uitgeroeid?

Geef een antwoord