Uitkijkpunt Bethesda: Afdeling verloskunde geroerd door protestmars

Hoogeveen – Uitkijkpunt Bethesda werd verzocht de volgende brief te plaatsen op haar site. De brief die namens de verloskundigen en verpleegkundigen van de afdeling verloskunde werd gestuurd. De afdeling is geroerd door het protest van afgelopen zaterdag. Lees hier onder de brief. 

De brief

Wij als verloskundigen en verpleegkundigen van de afdeling verloskunde zijn zeer geroerd door het aantal mensen dat afgelopen zaterdag heeft geroepen, geschreeuwd en gestaan voor onze afdeling en ons mooie ziekenhuis.

Wij zij lam geslagen, verbijsterd, boos en verdrietig om het nieuws dat wij allen afgelopen dinsdag hebben gekregen. 6 maanden geleden waren wij ons van geen kwaad bewust, hadden we 2 perfect draaiende afdelingen en in een sneltreinvaart worden wij nu meegezogen in de ellende die op een andere locatie is ontstaan.
Hoezo buikpijn, wie heeft er hier nu echt buikpijn? Wij toch, want wij weten niet of wij ons in het najaar nog voor kunnen bereiden op een nieuwe werkweek. Maar ondanks dat wij onze banen niet zeker zijn, maken wij ons vooral enorme zorgen over de groep zwangeren, kraamvrouwen en kinderen uit Hoogeveen en omstreken die nu tussen wal en schip vallen.

Wij hebben de afgelopen maanden gestreden en gevochten voor onze afdelingen. We hebben ideeën aangedragen, meegedacht, onze zorgen geuit maar er is niet naar geluisterd.
Hoewel de raad van bestuur geen kinderartsen uit een hoge hoed kunnen toveren, heerst er bij ons sterk het gevoel dat het besluit dat nu genomen is, 1 is in het belang van het bestuur en niet van de patiënt.
Wij hebben sinds de sluiting in december van de afdeling verloskunde en kindergeneeskunde in Emmen bewezen dat wij de stroom aan patiënten prima aan kunnen in Hoogeveen. Wij hebben de situatie meteen geaccepteerd, de collega’s uit Emmen met open armen ontvangen, de schouders eronder gezet en met hart voor de patiënt en de zaak elke dag weer onze patiënten de best mogelijke zorg gegeven. Waarom goed draaiende afdelingen in Hoogeveen sluiten, en deze in Emmen openen waar geen specialist wil werken?

Want wij, de mannen en vrouwen die dagelijks op de werkvloer aanwezig zijn horen de ongeruste woorden van onze patiënten.

Er is hier een grote populatie maar er zojn ook mensen die geen netwerk, geen geld, geen auto of zelf geen rijbewijs hebben. Hoe moeten die mensen nu in een ziekenhuis komen 35 min van hun woonplaats, en waar het openbaar vervoer te wensen overlaat. Het openbaar vervoer waar deze groep mensen juist zo afhankelijk van is. Wij maken ons grote zorgen!!

Normaal proberen wij onze patiënten gerust te stellen, een luisterend oor te bieden, een arm om ze heen te slaan, woorden te zeggen die maken dat de tranen drogen en ze met een lach op hun gezicht het ziekenhuis verlaten. Maar hoe moeten wij dat nu doen, als we zelf de antwoorden op hun onzekerheden niet meer weten? Wij weten niet wat de toekomst zal brengen. We kunnen ze alleen maar naar huis sturen met een hand en de woorden succes en sterkte.

Wij willen strijden voor deze groep patiënten. Want zij geven ons elke dag de energie wat maakt dat wij met liefde en passie op de werkvloer staan en met een voldaan gevoel naar huis gaan.
Wij vechten achter de schermen nog steeds voor behoud van de afdeling verloskunde en kindergeneeskunde, zodat wij jullie in de toekomst met open armen kunnen blijven ontvangen in het mooie Bethesda ziekenhuis.skunde

Dat is wat wij hopen, dat is waar we voor gaan.
Namens ons, de verloskundigen en verpleegkundigen van de afdeling acute verloskunde..bedankt.

Deel dit bericht!

3 gedachten over “Uitkijkpunt Bethesda: Afdeling verloskunde geroerd door protestmars

Geef een antwoord