Echtpaar Bijl-Stevens 60 jaar getrouwd

Hollandscheveld – Henk Bijl en Lena Bijl-Stevens zijn vandaag (16/09) 60 jaar getrouwd. Namens de Gemeente Hoogeveen bracht burgermeester Karel Loohuis hun de gelukswensen over.

Het was ergens halverwege de vorige eeuw dat Henk Bijl en Lena Stevens elkaar ontmoetten op de Hoofdstraat in Hoogeveen. Lena was door haar vader gestuurd om een exemplaar van ‘Het Vrije Volk’ op te halen, toen Henk haar in het vizier kreeg. Hij was meteen gecharmeerd van de mooie Lena en vroeg of hij met haar mee mocht fietsen naar haar huis aan het Noord in Noordscheschut. De klik was wederzijds en daarmee het begin van een prille scharrelderije.

Deze scharrelderije mondde uit in een dusdanig dikke verkering dat zij op 16 september 1959 in het huwelijksbootje stapten. De eerste jaren woonden zij naast de molen van vader Bijl aan Het Hoekje in Hollandscheveld. Toen hun eerste zoon geboren werd, stopte Lena met werken bij de Middenstandsbank. Destijds was zij één van de eersten die gebruik maakte van een zwangerschapsuitkering.

Henk Bijl werkte indertijd als vrachtwagenchauffeur bij Seydel, Strijker en Metselaar (de voormalige DGO), later kon hij aan de slag bij Alescon waar hij als werkmeester gewerkt heeft tot de leeftijd van 59 ½. Toen mocht hij met vervroegd pensioen.

Tijdens hun huwelijk kregen Henk en Lena 4 zoons, die op hun beurt ook allemaal jongens kregen. 8 in totaal. Een echt jongensgezin zou je denken. Echter, het tegendeel is waar. Want inmiddels zijn er 5 achterkleindochters geboren en is het zesde achterkleinkind op komst.

Naast het gezin neemt voetbal een belangrijke plek in binnen Huize Bijl. Henk was jarenlang actief bij vv Hollandscheveld, waarvan het trainingsveld vroeger naast hun huis gelegen was. Het fietsenschuurtje werd gebombardeerd als kleedkamer en douchen gebeurde gewoon bij hun in huis.

Tegenwoordig houdt Lena zich het liefst bezig met lezen, fietsen en televisie kijken. Henk is nog vaak op het voetbalveld te vinden, maar is ook regelmatig met auto en aanhangwagen bij de milieustraat voor het afleveren van een vrachtje van kinderen en/of kleinkinderen.

Hun diamanten huwelijksfeest wordt gevierd óp hun trouwdag bij partycentrum Schoonhoven in het gezelschap van familie, vrienden en buren.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord