Opinie: business as usual

Reeds geruime tijd is de regio Hoogeveen in rep en roer over de kunstijsbaan/zwembad drama. Talloze bezorgde burgers hebben hierover hun afkeer laten blijken. Interessante opinie stukken hierover heb ik gelezen, ondermeer van Frits Kappers. Ook de media zat er flink op.

Door Ronald Wilfred Jansen

Verbolgenheid over de grote financiële, sociale en morele schade die het gemeentebestuur van Hoogeveen heeft aangericht en nog zal aanrichten. Er werd opgeroepen tot verzet. Firma list en bedrog werd genoemd. Wensen over betere controleapparaat gemeentebestuur. Noodzaak tot een objectief extern onderzoek opgeroepen in plaats van ‘verantwoordingsdocument”. Soms liepen de emoties hoog op. Sit-in houden, met hooivorken naar het gemeentehuis.
Het bleef bij woorden, waarna niet geluisterd werd. Apathie, afgestomptheid  en onverschilligheid is troef. Het bleef bij een schreeuw in de woestijn.  In de 19e eeuw werden de ruiten van de bestuurders nog ingegooid, ik ben echter geen voorstander van geweld. We moeten het toch van een betrouwbaar, integer, betrokken en deskundig bestuur hebben. Het is spijtig dat ondanks de vele tijd en energie die er door een aantal is gestoken in het verzet tegen het onbehoorlijke bestuur van het gemeentebestuur van Hoogeveen de interne kliek van verantwoordelijke ambtenaren er weer zoals vanouds mee wegkomen, zoals dat in het verleden met andere (prestige)zaken ook al is gebeurd in Hoogeveen. Erg frustrerend allemaal. De huidige gang van zaken
schaadt het verdere vertrouwen in de politiek en de stabiliteit en saamhorigheid in de samenleving. Hopelijk krijg de politiek op een hoger niveau verder greep op onbehoorlijk bestuur op (gemeentelijk) niveau, zoals ook in Hoogeveen plaatsvindt.

Ronald Wilfred Jansen, Hoogeveen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord