Algemeen

Stichting Beat the Beast organiseert een Summer Beach Party

Om de zomer goed af te sluiten organiseert Stichting Beat the Beast een gezellige dag voor jong en oud. Naast dat je kunt genieten van muziek en verschillende foodtrucks, kun je je ook vermaken op de luchtkussens, rodeostier en tijdens het beachvolleybaltoernooi (deelname alleen bij inschrijving via aanmelden@beatthebeast.nl). Tijdens deze dag zal er aandacht zijn voor een levens verwoestende aandoening genaamd clusterhoofdpijn. De opbrengsten van deze dag zullen worden ingezet voor meer onderzoek naar en bekendheid van Clusterhoofdpijn.

De organisatie heeft er enorm veel zin in en hopen jullie allemaal te mogen ontvangen op dit prachtige evenement

LET OP! DRANKJES OP HET EVENEMENT KUNNEN ALLEEN CONTANT BETAALD WORDEN!

Toegang tot het evenement is gratis!

Het verhaal achter Stichting Beat the Beast..
Ruim 3,5 jaar geleden kreeg Sterre, toen 17 jaar oud, haar eerste aanval van clusterhoofdpijn. Ze wist niet wat haar overkwam. Zo’n onbeschrijfelijke pijn.. Dat had ze nog nooit gevoelt. Binnen enkele dagen kreeg ze de diagnose clusterhoofdpijn. Een tijd van veel ziekenhuisbezoeken, behandelingen en vooral heel veel aanvallen brak aan. Het leven van een daarvoor gezonde fulltime studente stond volledig op zijn kop. Na veel eigen onderzoek en contact met lotgenoten, kwam Sterre erachter dat er weinig tot geen acties werden georganiseerd om aandacht te vragen voor deze aandoening. Tevens werd ook wetenschappelijk onderzoek nauwelijks ondersteund. Bizar vond ze dat.. Want zo’n ernstige aandoening, die zoveel levens kapot maakt, moet toch ook een naam hebben in onze maatschappij?! Om die reden begon ze in 2017 met de actie: Beat the Beast and Run tijdens de jaarlijkse Cascaderun in Hoogeveen. Dit werd een groot succes! Door een grote groep lopers werd maar liefst 3.149,99 euro opgehaald voor meer bekendheid en onderzoek naar clusterhoofdpijn. In juli en september dat jaar volgden er nog twee succesvolle acties namelijk; Beat the Beast and Keep Walking (tijdens de Nijmeegse vierdaagse) & Beat the Beast and Sail (een zeilevenement in Zeeland). Samen haalden deze acties nog eens 2.323,50 euro op. Sterre merkte dat lotgenoten zich gesteund voelden door de actie’s en kreeg daarom het idee om hier meer mee te gaan doen. Met behulp van een accountant, die zelf een dochter heeft met clusterhoofdpijn, werd een plan gemaakt. Uiteindelijk werd op 11 oktober 2017 Stichting Beat the Beast officieel ingeschreven bij de KVK. De naam heeft de stichting te danken aan het feit dat mensen die aan clusterhoofdpijn lijden de pijn ook wel ‘het beest’ noemen. Dit ‘beest’ hoopt de stichting in de toekomst te verslaan met het voeren acties en de steun aan wetenschappelijk onderzoek!
Momenteel heeft de stichting een bestuur dat bestaat uit vier personen. Sterre Zwartscholten (voorzitter), Henk Winkel (secretaris), Colinda ten Kate (penningmeester) en Renske Smit (intern coördinator). Waar nodig worden zij ondersteund door Jeannette Croezen (communicatieadviseur). Naast dit vaste team is er een groep vrijwilligers die de stichting helpt bij de activiteiten die zij uitvoeren.
Aankomende tijd zal Beat the Beast er alles aan doen om meer bekendheid te genereren voor clusterhoofdpijn en zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek!
Wilt u ons helpen in deze strijd? Kijk dan eens op onze site http://beatthebeast.nl/steun.html . Alle hulp is meer dan welkom! Staat uw idee er niet bij? Stuur ons dan gerust een berichtje door het contactformulier op de site in te vullen. Een persoonlijk berichtje sturen via FB kan natuurlijk ook

Geef een reactie