Bestuurders kunnen rijbewijs inleveren na politiecontrole

Regio – Op 29 juni heeft team Verkeer ook tijdens de traditionele ‘TT nacht van Assen’ op diverse locaties in de provincie controles uitgevoerd. Bij 17 bestuurders was de snelheid te hoog, zij ontvangen hiervoor een bekeuring. Vijf bestuurders konden het rijbewijs inleveren in verband met een snelheidsoverschrijding van 50 km/h.

Er is wederom gecontroleerd op bestuurders die tijdens het rijden gebruik maken van een mobiele telefoon. Hierbij zijn er zes geverbaliseerd.
Er zijn ook andere overtredingen geconstateerd zoals het niet opvolgen van een aanwijzing van een verkeersregelaar, onleesbare kentekenplaten, inhaalverboden en het maken van wheelie’s.

Twee motorrijders droegen geen helm, zij ontvangen hiervoor een bekeuring. Er was nog een korte achtervolging waarbij de bestuurder met twee lekke banden reed. De bestuurder bleek te hebben gedronken.  Over het algemeen verliep de verkeersdrukte rustiger dan voorgaande jaren.

Alcoholcontrole
Er werden in totaal 736 blaastesten afgenomen waarbij vier bestuurders te veel hebben gedronken. Eén daarvan had maar liefst 875 ugl geblazen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord