Algemeen

Regenboog Noordscheschut viert 25 jarig bestaan

Noordscheschut – De CHR. basisschool de Regenboog in Noordscheschut 25 jaar bestaat. In augustus startten de feestcomissie het jubeljaar met de presentatie van 25 koffertjes, die het hele jaar garant stonden voor feestelijke momenten!!

In het laatste koffertje zat een uitnodiging voor een muzikale wereldreis met de Klankenkaravaan en dat was 25 juni!!!
In de ochtend volgden alle groepen een leuke workshop en gingen daarna in de eigen klas aan de slag met het maken van attributen en verkleedkleren voor de voorstelling. Tussen de middag genoten we van een broodje knakworst en een ijsje, verzorgd door een aantal ouders van school . En om half 2 zat iedereen paraat in de Cirkel, waar we i.v.m. de hitte onze voorstelling op gingen voeren.

De wereldreis begon in China, waar groep 1 en 2 samen een Chinese draak vormden en met waaiers en parasolletjes een lied zongen met een enorme gong. Vervolgens vlogen we door naar Australië, waar we met groep 3 en 4 kennis maakten met de dieren en cultuur van dat land. De kinderen wisten geluid te krijgen uit een echte didgeridoo, knap!! Onder leiding van gezagvoerder Hans Salomons, ook wel directeur van de school en stewardess juf Mieke vlogen we naar Zuid-Amerika. Hier voerden groep 5 en 6 een waar carnaval op met samba’s en maskers: een feest van kleuren en muziek!!
De slotact kwam uit Afrika, groep 7 en 8 sloegen op de troms, ,djembé’s en wat al niet meer aan Afrikaans slagwerk beschikbaar was en het ritme werd naar ongekende hoogtes opgevoerd!!

Het was een geweldig feest! Als klap op de vuurpijl mochten we bekendmaken dat de sponsorloop voor Edukans eerder dit jaar 2981, 90 euro op heeft gebracht!! Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen in arme landen goed onderwijs kunnen ontvangen. Geweldig dat ze inde feestvreugde van de Regenboog mee kunnen delen!!

Geef een reactie