Grootste kans op inbraak in Hoogeveen

Hoogeveen –  – In Drenthe zijn het Hoogeveners die het meeste risico lopen op een inbraak. De kans dat hier wordt ingebroken is per inwoner namelijk 65,2 procent groter dan gemiddeld in de provincie. Deze conclusie trekt het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat onderzoek deed naar Drentse inbraken op basis van de meest recente Nationale Politiecijfers.

Hoogeveners hebben grootste risico op inbraak
In absolute aantallen vonden er dit jaar de meeste inbraken plaats in Emmen. Als echter het aantal inbraken wordt afgezet tegen het inwoneraantal per gemeente, dan blijkt de kans op inbraak het grootst te zijn in Hoogeveen. Inbrekers slaan hier 65,2 procent vaker toe dan in een gemiddelde Drentse gemeente.

Een verhoogde kans op inbraak is ook te zien in De Wolden (+27,1 procent), Noordenveld (14,4 procent) en Tynaarlo (11,2 procent).

Trends in Drentse inbraken
Tot en met mei van dit jaar werd er al 289 keer ingebroken in Drenthe. Dit aantal had echter veel hoger kunnen zijn, want inbraakpogingen slagen niet altijd. In totaal werden er 105 meldingen gedaan van een mislukte inbraakpoging. In Drenthe zijn inbrekers daarom tijdens 73,4 procent van de incidenten succesvol.

De Wolden steeds meer in trek
Niet in elke Drentse gemeente is er een daling in het aantal inbraken. Zo is de grootste toename in het aantal inbraken juist te zien in De Wolden. Hier vonden in 2019 juist 63,6 procent meer inbraken plaats dan vorig jaar. Het absolute aantal succesvolle inbraken steeg hier van 11 naar 18. Ook in Meppel (+55,6 procent) en Tynaarlo (+29,4 procent) is een toename te zien.

Het volledige onderzoek, inclusief alle gemeentelijke data, is te vinden via: https://www.inboedelverzekering.com/onderzoek-inbraken-drenthe/

Deel dit bericht!

Geef een antwoord