Sportweek voor basisscholen

Hoogeveen- Van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 juni organiseert de Sportcommissie Hoogeveen in samenwerking met Sportief Hoogeveen weer een fantastische sportweek. Ruim 2.400 kinderen van 31 basisscholen gaan sporten in het Bentinckspark. Studenten van het Roelof van Echten College en het Alfa-college helpen mee om de kinderen te begeleiden. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen en de spelers aan te moedigen.

De leerlingen van groep 7 en 8 sporten op dinsdag, donderdag en vrijdag. Voor hen is er een Beeball toernooi, atletiek en zwemmen. Vanaf 8.45 uur tot 11.45 uur zijn ze te vinden op de voetbalvelden van HZVV, de atletiekbaan en in het zwembad.

De kinderen van groep 5 en 6 sporten op woensdagochtend vanaf 9.30 uur op de voetbalvelden van VV Hoogeveen. Zij maken kennis met verschillende spellen. Om het waterdrinken te stimuleren stelt de WMD deze ochtend een mobiel watertappunt beschikbaar. Alle kinderen kunnen hier hun bidon vullen. “Drink genoeg tijdens het sporten, je lichaam loopt op water”.

Sportdagen voor de groepen 1 t/m 4 in Hoogeveen
Om aan de voorwaarden van het vignet gezonde school te voldoen met themacertificaat sport en bewegen moet er voor de onderbouw groepen ook een sportdag georganiseerd worden. In samenwerking met de sportfunctionaris en een werkgroep van de school worden er bij verschillende scholen sportdagen georganiseerd. De sportdagen worden gehouden op de atletiekbaan waar de kinderen verschillende atletiekonderdelen gaan doen. De sportdagen worden o.a. georganiseerd voor leerlingen van groep 1 t/m 4 van de Titus Brandsma, Juliana van Stolberg en Villa Kakelbont.

Geef een reactie