HAC atleten verbreken records en pakken winst in internationale wedstrijden

Hoogeveen – De leden van de Hoogeveense atletiek vereniging maakten optimaal gebruik van het zachte weer van dit weekend om eens lekker hard te gaan lopen. En hard met een hoofdletter H wel te verstaan. Meerdere langstaande clubrecords werden verbroken, en er werden bij de internationaal sterk bezette Riesenbecker Sixdays 2 gouden medailles gepakt.

Trackmeeting Utrecht

De talenten van de MILA groep van HAC 63 reisden afgelopen vrijdag af naar de Randstad, om hun krachten te meten met de landelijke top op de baan van Utrechtse vereniging U-Track. Op loopafstand van FC Utrecht en HC Kampong worden daar regelmatig meetings door Runnersworld georganiseerd. De dag begon licht bewolkt en met een briesje, maar ‘s avonds was de wind gaan liggen, en hadden de lopers ideale omstandigheden. Dit vertaalde zich dan ook in snelle tijden. Op de 800 meter liepen Wouter de Roo en Tim van Es erg sterk. Zij eindigden met respectievelijk 2:18 en 2:28. Hiermee zette De Roo een clubrecord neer op die afstand voor de jongens junioren C. Dit was niet het enige record wat die dag door leden van HAC verbroken werd. Op de 1500 meter veegde Job IJtsma het oude clubrecord van 4:21 van de baan, en liep met 4:08 maar liefst 13 seconden sneller. En alhoewel startende in verschillende series hadden Ephrem Been en Dave Hulzebos toch bijna dezelfde eindtijd. Dit waren 4:22 voor Been en 4:23 voor Hulzebos. Reinier de Boer liep een zeer nette race en kwam na 4:34 over de streep. Kike Velting snelde over de baan en noteerde 5:27 als eindtijd. Haar oudere zus liet zien dat ze in vorm is en brak niet alleen het 3e nieuwe clubrecord van de avond; ze verpulverde het. Met 4:38 was ze bijna een volle minuut sneller dan het oude record.

Baanstuif Rijssen

Maarten van Dijk houd meer van de lokale trackmeetings. Echter, lokaal betekent niet dat er zachter gelopen wordt. Van Dijk liep een dijk van een 3000 meter in een zeer strakke tijd van 8:50.

Run van Gieten

In de bossen van Noord Drenthe gingen er ook hardlopers te keer. De Run van Gieten, een onderdeel van de Rabo hardloop cup, ging daar zaterdagavond van start. Na een mooie ronde van 10 kilometer door onder andere Eext en het Zwanemeerbos kwam Jan Fieten na 43:56 over de finish, wat hem een mooie 4e plaats bij de mannen 60+ opleverde, op slechts 10 seconden afstand van het podium.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord