Sport

Hoogeveen (za) ontsnapt aan nederlaag in krankzinnige slotfase

HOOGEVEEN – De derde klasse D blijft een knotsgekke competitie. Zaterdag speelde Hoogeveen op miraculeuze wijze met 2-2 gelijk tegen concurrent Lutten, terwijl de concurrenten ook allemaal punten lieten liggen. De strijd om het kampioenschap ligt hierdoor met nog twee wedstrijden te gaan volledig open.

Verslag, samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Albert Stegeman

Hoogeveen – Lutten was ook het verhaal van Roy Strijker. De spits van Lutten maakt komende zomer de overstap naar Hoogeveen zaterdag en scoorde eerder dit seizoen drie keer tegen zijn nieuwe club. Ook nu liet hij er geen gras over groeien en spaarde hij zijn nieuwe club niet. Al na drie minuten mocht Strijker alleen op doelman Slot afgaan die hij vervolgens kansloos liet.
Net als eerder dit seizoen in Lutten liep Hoogeveen hierdoor opnieuw achter de feiten aan. Na acht minuten had het echter ook zomaar weer gelijk kunnen staan toen Eduard Kobes met een rake kopbal de lat raakte. Toch kon Hoogeveen de tegenstander het niet echt moeilijk maken. De ploeg van trainer Bart Nibbelke verdedigde uitstekend en voorkwam dat Hoogeveen aan voetballen toekwam. In de slotfase van de eerste helft was Lutten zelfs dichtbij een tweede treffer. Een uitstekend schot van Nick Weekamp werd op formidabele wijze uit het doel geranseld door Raymon Slot.
Na de rust kwam Hoogeveen uitstekend uit de startblokken en kreeg Hoogeveen via Eduard Kobes, Marcel Linthorst en Jesse de Haas kort achter elkaar drie uitstekende mogelijkheden. Het bleef echter oppassen geblazen voor de uitvallen van Lutten.

JONGENSBOEK
Zo’n uitval kwam er na bijna een uur spelen. Roy Strijker ging goed het duel aan, waarna Frank Altena er vandoor kon gaan en Saroney Vreeling alleen moest verdedigen. Altena behield het overzicht, waarna opnieuw Strijker kon scoren. Het jongensboek van de pas 17-jarige spits was daarmee compleet.
Hoogeveen leek geknakt en bijna niemand geloofde meer in de titelkansen. Tot David Koopman in de 65e minuut hands maakte en Hoogeveen een vrijetrap mocht nemen. Doelman Lars Mulder kreeg de bal niet klemvast, waarna Eduard Kobes heel attent de bal in het doel kopte. Hoogeveen leefde weer, maar ontsnapte acht minuten voor tijd. Een vrijetrap van Roy Strijker belandde op de lat, waarna de treffer van Ronald Kosse wegens buitenspel werd afgekeurd.
In de laatste minuut van de officiële speeltijd was vervolgens het geluk opnieuw aan de zijde van Hoogeveen. Een voorzet van Marcel Linthorst werd door Glenn Kuipers in zijn eigen doel geschoten. Hoogeveen wilde vervolgens op jacht naar de overwinning, maar ontsnapte in de zevende minuut van de blessuretijd opnieuw toen een treffer van David Koopman werd afgekeurd. De woede en frustratie bij Lutten was begrijpelijk. Daar waar Hoogeveen deze competitie regelmatig pech had met arbitrale beslissingen, mocht het deze keer niet klagen.
Volgende week gaat Hoogeveen op bezoek bij BSVV, waarna het op de slotdag concurrent Tonego treft dat op dit moment één punt meer heeft.

Hoogeveen zaterdag – Lutten: 2-2 (0-1). Scoreverloop: 3e en 57e Roy Strijker 0-1 en 0-2, 65e Eduard Kobes 1-2, 89e Glenn Kuipers (e.d.) 2-2. Scheidsrechter: Van der Spoel. Gele kaarten: Benjamins, Kobes, Casander (allen Hoogeveen), Koopman, Kuipers, Van der Most, Kosse (allen Lutten). Toeschouwers: 250. Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Linthorst, Benjamins (Roemahlewang), Vreeling, De Blecourt, Eising (Casander), Leepel, Tuinstra (Hartman), Jesse de Haas.

Man van de wedstrijd: Eduard Kobes

Bron: VVHoogeveen (meer foto’s en video’s)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: