Getuigenoproep woningoverval Witteveen

De politie is op zoek naar getuigen van een woning- overval in een woning op de Mr. J.B. Kanweg te Witteveen.Woensdagavond 13 februari 2019 rond 20:30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een woningoverval aan de Mr. J.B. Kanweg in Witteveen.

Bij deze overval bedreigde de dader een 58-jarige vrouw met een wapen. De dader heeft twee geldkistjes uit de woning weggenomen. De kistjes zijn blauw en rood van kleur.
Van de dader is het volgende signalement bekend:
– Man;
– +/- 40 jaar oud;
– Blanke huidskleur;
– +/- 1.80 m lang;
– Normaal postuur;
– Vol gezicht;
– Sprak accentloos Nederlands;
– Zwarte broek;
– Zwarte leren jas;
– Bril met opvallend dik, zwart montuur;
– Zwarte wintermuts.

Eerdere inbraak
Opvallend is dat eind januari ook al werd ingebroken in dezelfde woning. De dader werd toen overlopen door een van de bewoners. Er heeft toen een korte worsteling plaatsgevonden met de dader, hierbij vielen geen gewonden. Tijdens die inbraak werd ook geprobeerd de geldkisten mee te nemen, dit is de dader toen niet gelukt. De politie onderzoekt momenteel of deze twee incidenten verband met elkaar houden.

Geldkistjes

De politie verzoekt personen die in de omgeving van Witteveen geldkistjes aantreffen direct contact op te nemen met de politie en de kistjes niet te verplaatsen of aan te raken.

Getuigenoproep
Heeft u woensdagavond in de omgeving van Witteveen een persoon gezien die voldoet aan dit signalement of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via  0900-8844. Wilt u het liever anoniem melden bel dan 0800-7000.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord