Waardering voor chauffeurs De Bij

Hoogeveen: Sinds december 2015 rijden de gele bussen van De Bij door de stad Hoogeveen. Na het wegvallen van de stadsbusdienstregeling door bezuinigen bij het OV-bureau Groningen-Drenthe is De Bij ontstaan. Dit omdat bleek dat er toch behoefte was aan een stadsbus. ‘De Bij zorgt ervoor dat alle inwoners van Hoogeveen laagdrempelig door de stad kunnen. En De Bij is er voor iedereen. Jong of oud, vitaal of gebrekkig, rijk of arm’, aldus een tevreden wethouder Slomp.

De Bij wordt door de reizigers ervaren als een prettige, gezellige en toegankelijke manier van reizen. Reizigers geven aan dat door het geduld waarmee zij worden geholpen met in- en uitstappen en er een gezellig praatje wordt gemaakt met de klant het prettig reizen is met De Bij.

Foto: De Hoogevener

Groot tekort bij ‘Publiek Vervoer’

Minder tevreden is wethouder Slomp met het grote tekort (600.00,- euro)  dat is ontstaan sinds de invoering (april 2017) van ‘Publiek Vervoer’ in Drenthe en Groningen. Daarbij draait de gemeente Hoogeveen op voor € 29.000,-. In de planning was men van een tekort op de aanloopkosten uitgegaan van in totaal 49.000,-. De directie van Publiek Vervoer heeft zich moeten verantwoorden over de grote tekorten die niet eerder waren gecommuniceerd.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord