School en gemeente Hoogeveen trots op gezond RvEC

Hoogeveen – Het Roelof van Echten College (RvEC) wil ieder kind gelukkig, gezond en veilig laten opgroeien. Daarom maakt de school structureel keuzes die een goede ontwikkeling en leefstijl van leerlingen bevorderen. Afgelopen week werd de aandacht voor gezondheid bekroond met het vignet Gezonde School. Daar zijn het RvEC en de gemeente Hoogeveen trots op.

Wethouder Erwin Slomp onthulde vorige week het vignet Gezonde School op locatie Bentinckspark. Hij werd daarbij geholpen door een aantal leerlingen met het examenvak Bewegen, Sport & Maatschappij (BSM). Zij zijn blij met de gezonde keuzes van hun school, want dat betekent dat ze onder andere in de sportklas en het talentenprogramma ‘lekker veel met sport bezig zijn’.

Meer beweging en goede voeding in rookvrije omgeving
Het RvEC ziet een gezonde leeromgeving als een voorwaarde voor goed onderwijs. “Gezonde leerlingen presteren beter, blijkt uit onderzoek”, zegt Ronnie Geuzinge, directeur Bedrijfsvoering en Beheer. “We doen er alles aan om een prettige, veilige school te zijn voor iedere leerling. We hebben veel aandacht voor de pijlers van de Gezonde School. De kantines van locaties Bentinckspark en Voltastraat hebben een gezond aanbod van onder andere broodjes, groente, fruit en gratis fruitwater. De schoolterreinen zijn rookvrij. In de klas leren leerlingen over het belang van gezonde voeding en voldoende beweging. En ook over de slechte invloed van roken en alcohol. Zo hopen we bij te dragen aan een gelukkige, gezonde toekomst van elk kind.”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord