Wie verdient een koninklijke onderscheiding of Bezig Bijtje?

Hoogeveen – Kent u ook iemand die in aanmerking komt voor een koninklijke onderscheiding, iemand die opvalt vanwege (langdurige) bijzondere verdiensten voor de samenleving, dan kunt u zich wenden tot de secretaresse van het kabinet van de burgemeester.

Zij kan u in grote lijnen aangeven of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding en hoe u verder te werk moet gaan. Bel hiervoor met 14 0528 en u wordt doorverbonden met de juiste persoon.

BEHANDELING KOST TIJD

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen rond Koningsdag 2020, dien dan voor 1 juli 2019 een voorstel in bij de burgemeester.  Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid, dan moet u het voorstel tenminste zes maanden van tevoren naar de burgemeester sturen. Het voorstelformulier en verdere informatie over koninklijke onderscheidingen is te verkrijgen via de website van het Kapittel voor de Civiele Orden op het adres www.lintjes.nl.
BEZIG BIJTJE

De gemeente Hoogeveen kent ook een Bezig Bijtje. Deze onderscheiding wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders en is bedoeld voor vrijwilligers die zich voor de samenleving in de gemeente Hoogeveen inzetten. Mocht u iemand kennen die een Bezig Bijtje verdient, dan kunt u zich ook wenden tot het secretariaat van het kabinet van de burgemeester.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord