Zeer geslaagd jaar2018 voor de Tamboer en het Podium

Hoogeveen – Stichting Cultuurhuis Hoogeveen kijkt terug op een zeer geslaagd 2018. In totaal bezochten 107.500 bezoekers De Tamboer en Het Podium. Een fantastisch resultaat, waar directeur Pieter-Bas Rebers super trots op is. “Een teamprestatie van formaat! We hebben heel bewust gekozen voor een verbindend aanbod, wat goed aansluit bij de wens en de verwachting van onze bezoekers en daarnaast ook in staat is om te verrassen. Muziektheater en familieprogrammering voeren de boventoon. We staren ons natuurlijk niet blind op de bezoekersaantallen, maar willen juist de beleving van het publiek én de artiesten die bij ons komen optimaliseren. Ons streven was om de bezetting per voorstelling weer meer te verhogen en dat is gelukt! In 2018 lag de gemiddelde bezetting per voorstelling in De Tamboer 20% hoger dan in 2017. Ook in Het Podium kwamen er gemiddeld 30% meer bezoekers.”

Beleving voor publiek én artiest

Het Podium
2018 was het jaar waarin De Tamboer en Het Podium per 1 januari fuseerden tot een nieuwe stichting. Het afgelopen jaar is er geëxperimenteerd met een breed, aantrekkelijk aanbod waarin vele muziekgenres vertegenwoordigd zijn. Dit resulteerde in een stijging van de gemiddelde bezetting per concert. Ook raakten enkele concerten al snel uitverkocht. “Een prachtig, positief resultaat, dat smaakt naar meer”, aldus Rebers.

De Tamboer
In 2017 steeg de gemiddelde zaalbezetting van De Tamboer al fors en nu in 2018 nog eens met 20%. Stichting Cultuurhuis Hoogeveen wil deze positieve lijn natuurlijk doorzetten in 2019. Er wordt nu gekozen voor zo’n 130 voorstellingen per jaar. Daar bovenop komen nog de activiteiten in het kader van de samenwerkingen met lokale gezelschappen of verenigingen, educatie en ook zakelijke verhuringen. Met laatstgenoemde haalde De Tamboer in 2018 27.500 gebruikers binnen. Daarnaast faciliteerde De Tamboer activiteiten zoals de Stad van Sinterklaas, waarbij meer dan 4.000 kinderen en (groot)ouders een bezoek aan het theater brachten. Deze bezoekersaantallen zijn echter niet meegenomen in het totale bezoekersaantal van 107.500, omdat de activiteiten niet door De Tamboer zelf zijn georganiseerd, maar alleen worden gefaciliteerd.

Zichtbare verbeteringen
In 2018 is er veel gewerkt aan het oplossen van het achterstallig onderhoud van De Tamboer. Directeur Pieter-Bas Rebers merkt dat de verbeteringen in en om het gebouw ook voor bezoekers zichtbaar zijn. “We krijgen ontzettend veel positieve reacties. Blij dat er weer vooruitgang merkbaar is. Om maar een voorbeeld te noemen: de cirkels op het dak branden weer! Het is enorm fijn dat ons publiek dit ook ziet, want daar doen we het uiteindelijk voor.”

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie