In de Kantlijn: Benzineboer blijf bij je pomp

Ewout Klok, benzineboer te Hoogeveen (voor wie hem nog niet kent), vindt dat de vakbonden geen bestaansrecht meer hebben en adviseert hen zich om te vormen tot scholingsinstituten. Klok is ondernemer. Niks mis mee, wie niks onderneemt komt geen stap verder in het leven. Tenzij de verkeerde route wordt gekozen. Het is niet makkelijk om de goede route te vinden, dus een verkeerde keus is gauw gemaakt. De snelwegen van de verkeerde route zitten derhalve vaak verstopt en stilstand in lange files is dan het gevolg. Iets wat deze benzineboer behoorlijk steekt. Zijn advies aan de lotgenoten in de file is dan: stap uit de auto en ga fietsen.

Door Democranarch

Er zijn mensen die een Heilig Boek als Tom Tom in het leven gebruiken, nog onlangs veroorzaakte deze groep met de Nashvilleverklaring een grandioos routeinfarct. Dat schiet dus niet op.
Anderen navigeren op de eigen creativiteit. Zij geloven heilig dat elke route maakbaar is en leggen kris kras door het leven routes aan, die elkaar op de meest ongelukkige momenten kruisen, waardoor heftige botsingen ontstaan.
Weer anderen koersen op het kompas der eigen identiteit. Zij zijn er van overtuigd dat hoge muren elke stormloop tegen zullen houden. En elke dijk elk springtij kan weerstaan.
Weer navigeren op het kompas van hun beurs. Zij letten voortdurend op de koers, slaan meteen linksaf of rechtsaf als de koers aangepast moet worden, springen desnoods uit hun voertuig en laten dat zo nodig ter plekke aan zijn lot over.
Elk mens heeft recht op zijn eigen koers, maar als er geen eensgezindheid komt zal de chaos alleen maar groeien. De benzineboer kan daarom beter bij zijn pomp blijven dan verkeersinformatie te verstrekken. Dan komt hij een stuk geloofwaardiger over.
Lees voor de achtergrond van deze Kantlijn dit artikel over de benzine boer op Regionieuws Hoogeveen .

Deel dit bericht!

Geef een antwoord