Zakelijk

Voorzitter HOC geeft af op vakbonden en roept op tot verenigen

Hoogeveen: Ewout Klok heeft in zijn nieuwjaarsrede die werd gehouden in de Tamboer, uitgehaald naar de vakbonden. Volgens de voorzitter van de HOC (Hoogeveens Ondernemers Collectief) hebben de vakbonden hun langste tijd gehad en zouden zich moeten richten op kennis of vaktechnische opleiding voor hun leden.

Ewout Klok: ‘Hou het Hoogeveense winkelgebied ‘bruisend’

Op de dag dat vakbondsleden van de metaalsector weer staakten, onder andere in Hoogeveen, schetste Klok een suggestief beeld van stakers in de metaalsector die door de winkelstraat in Hoogeveen stampvoetend marcheerden in gele hesjes en met een geweer in aanslag. Overigens hebben de vakbonden zich verontschuldigd voor de wapens (luchtbuksen) die symbolisch werden getoond tijdens deze demonstratie.

Klok had zich daar aan gestoord en nam het op voor de werkgevers die er juist belang bij zouden hebben dat werknemers een goed salaris verdienen. Dat zou voor rust zorgen op de werkvloer. Hij riep de vakbonden op om zich te richten op het begeleiden van de leden door middel van trainingen en cursussen die leiden tot een professionele houding.

Verenigen

Nadat hij zijn gram had gehaald riep hij de Hoogeveense ondernemers op om zich meer te verenigen en om niet gratis mee te liften op de inzet van anderen die hun best doen om het Hoogeveense winkelgebied ‘bruisend’ te houden. Hij is dan ook voorstander van verlenging van de BIZ-bijdrage voor ondernemers waarmee onder meer commerciële activiteiten in het centrum worden betaald.

Hoogeveen eerste BIZ-gemeente van Nederland

Hoogeveen is de eerste gemeente in Nederland die in 2010 de Bedrijven Investeringszone, ook wel BIZ genoemd, invoerde. Zo’n 80% van de ondernemers stemden er mee in.

Ondernemend Hoogeveen

Het Hoogeveens Ondernemers Collectief gaat binnenkort op in ‘Ondernemend Hoogeveen’, een fusie tussen de ondernemersverenigingen ‘Zakenkring Hoogeveen’ en de ‘Combinatie Hoogeveense Ondernemingen’

Op de archieffoto: Ewout Klok (oranje das) ‘bruisend’ tijdens Dancing with the stars (Pulledag 2012)

Geef een reactie