112/Misdaad

Meidenteam heeft schrik flink te pakken na ongeregeldheden op naastgelegen veld

Wat voor een meidenteam een lekker uurtje sporten zou moesten zijn is toch een wedstrijd geworden die de nodige bibbers heeft opgeleverd voor zowel de thuisploeg van Ruinerwold en de gasten uit Noordscheschut .

Terwijl hun wedstrijd  net een kwartiertje bezig was werd op het veld naast hun de wedstrijd tussen twee JO-15 jeugdteams bijna afgefloten. Hierbij liepen de gemoederen van de jeugdspelers van FC Coevorden en de thuisploeg op en ontstonden er opstootjes. Verschillende omstanders probeerden hierbij de boel te sussen.  Hierbij raakten een toeschouwer en een grensrechter gewond. Dit laat een wijkagent weten op een Instagram-bericht, dat inmiddels weer is verwijderd.

Volgens de wijkagent waren er tijdens de wedstrijd opstootjes tussen beide teams. Een toeschouwer wilde de ruzie sussen en werd daarbij mishandeld door de grensrechter van de tegenpartij. Daarop zou ook die grensrechter zijn mishandeld.  Na het incident zijn de spelers en en begeleiding van de uit-club gelijk van het sportcomplex gestuurd.  Daarom waren de verdachten al weg toen de politie ter plaatse kwam aldus de wijkagent.

Tegenover RTV Drenthe laat voorzitter René Tulner weten. “Dit is inderdaad bij de jeugd gebeurd, maar inhoudelijk ga ik er niet op in”, legt hij uit. “Er is aangifte gedaan en omdat de politie nog onderzoek doet, is het niet verstandig om hier uitspraken over te doen.”

Zowel de thuisclub als de gasten uit Coevorden betreuren het gebeuren enorm.  Volgens de wijkagent overweegt de tegenpartij ook aangifte. De politie gaat getuigen nog horen.

Het gebeuren had ook impact op de meiden op het naastgelegen veld die alles hebben meegekregen. De wedstrijd is door de meiden van de twee ploegen wel uitgespeeld, maar het plezier was wel grotendeels weg. Ook hier was de vraag ‘waarom gebeurt er zo iets, voetbal moet een mooi spel zijn. En ja, de emoties kunnen soms hoog oplopen tijdens het spel, maar ook dat moet je in de hand hebben, dat hoort ook bij het spel’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen