Jacht op fietsendieven in Hoogeveen op social media

Hoogeveen – De digitale jacht door burgers is geopend op fietsendieven in Hoogeveen. De filmpjes en foto’s van de daders worden massaal gedeeld. Op deze manier proberen de eigenaren de daders in beeld te krijgen en te kunnen aangeven bij de politie.

De volgende oproep is van iemand die haar fiets dinsdag 27 oktober is gestolen  ”om 15:26 uur loop ik bij de Jumbo tamboerpassage te Hoogeveen naar binnen. Om 15:28 uur neemt een blanke man (eind 50 jaar) mijn nieuwe electrische fiets mee en stopt hem in kofferbak van geparkeerde donkere hatchback auto (vermoedelijk Renault of Ford) en rijd vervolgens parkeerterrein af.” dit bericht is al ruim 600 keer gedeeld.

Een fietsendiefstal waar ook duidelijke camerabeelden van zijn gemaakt is al ruim 850 keer gedeeld. Dit was een diefstal van afgelopen zondag 25 oktober rond 13.00 uur aan het Haagje ter hoogte van GJB computers.

Een slachtoffer van fietsdiefstal op 25 oktober tussen half 5 en 7 ter hoogte van Jan Patat in de Nije Nering, heeft een beloning van 250 toegekend aan wie de dader kan aanbrengen. Dit bericht is al ruim 1100 keer gedeeld op facebook.

Het om al deze gevallen om elektrische fietsen. Het is altijd belangrijk om aangifte te doen bij de politie van diefstal van je fiets.