Hoogevener vermist in Laos, zoekactie gaande

Hoogeveen/Laos: De in Hoogeveen woonachtige 30-jarige Mattijn Lahuis wordt sinds afgelopen maandag vermist na een kajaktocht in de jungle van Laos. Zijn kajak kwam in botsing met een boom en sloeg om, de gids en vrienden haalden de kant, Mattijn werd door het snel stromende water meegesleurd.

Men was met 4 kajaks onderweg waarvan 2 kapseisden door de aanvaring met een drijvende boom. Twee vrienden, één van hen kwam vast te zitten onder water maar wist zich los te wurmen, en de gids kwamen veilig aan land. Mattijn werd door het water meegesleurd. De familie hoopt dat hij nog in leven is. Mogelijk is hij gewond en is niet in staat hulp te roepen of te vinden. Een familielid is onderweg naar Laos.

Familie maakte op ‘Go Fund Me’ pagina op om fondsen te werven om een zoekactie te financieren. Inmiddels is er bijna € 15.000,- op gedoneerd. Men verwacht € 70.000,- nodig te hebben om ondermeer een helikopter in te zetten bij de zoektocht. Deze kosten vallen niet onder de reisverzekering.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de vermissing bevestigd en ambassademedewerkers hebben de vrienden van Mattijn opgevangen. Autoriteiten ter plaatse zijn gestart met een zoekactie maar tot nu toe zonder resultaat.

cof