Celstraf en psychiatrische behandeling geëist tegen aanrander

Assen/Hoogeveen: Tegen een 34-jarige inwoner van Hoogeveen is 1½ gevangenisstraf (8 maanden voorwaardelijk) en een verplichte psychiatrische behandeling. Ook wil het Openbaar Ministerie (O.M.) dat de man 5 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf van een vorige veroordeling moet uitzitten. Hij is beschuldigd van aanranding van een 6-jarig meisje in het Kinholtsbosje op 11 maart van dit jaar.

De man is vorig jaar veroordeeld voor aanranding van 2 meisjes (9 en 10 jaar) in Zuidwolde, hij was nog in de proeftijd van deze veroordeling. Hij ontkent de aanranding van het 6-jarig meisje. Er zijn, in tegenstelling van de aanranding in Zuidwolde, dit keer geen DNA sporen aangetroffen.

Het O.M. vond het ontbreken van DNA niet doorslaggevend want uit metingen van zijn mobiele telefoon blijkt de man op dat moment wel in de omgeving was geweest. Hij verklaarde te hebben getankt en een rondje te hebben gereden. Op beeldmateriaal, die de vader van een mogelijke verdachte had gemaakt nadat het meisje thuis al huilend haar verhaal had gedaan, werd de man door het meisje en haar vriendinnetje herkend.

Het meisje heeft de schokkende gebeurtenis nog niet geheel verwerkt. Daarom eiste het O.M. ook een gebiedsverbod voor een gedeelte van de wijk Schoonvelde en betaling van een schadevergoeding van € 1.000,-.

Zijn advocaat, H. Pellinkhof, eiste vrijspraak wegens gebrek aan bewijs en gaf aan dat de man sinds zijn vorige veroordeling ernstig wordt bedreigd.

De uitspraak is over 2 weken.

Zie ook: Verdenking van nieuw zedenmisdrijf, veroordeelde aanrander weer in cel