Verdenking van nieuw zedenmisdrijf, veroordeelde aanrander weer in cel

Hoogeveen/Assen: Een 34-jarige inwoner van Hoogeveen is opgepakt door de politie. Hij wordt verdacht van aanranding van een jong meisje (6 jr). In december vorig jaar werd de Hoogevener veroordeelt tot een taakstraf van 200 uur, 5 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een verplichte behandeling. Hij werd toen verminderd toerekeningsvatbaar verklaard vanwege psychische problemen.

De veroordeling vond plaats nadat de man in mei 2017 voor de ogen van twee meisjes uit Zuidwolde zichzelf bevredigde. De man was destijds woonachtig in Elim en werd via zijn DNA opgespoord. In Elim werd de man, ondanks politiebeveiliging, ernstig bedreigd. Hij deed aangifte en verhuisde met zijn gezin naar Hoogeveen.

De man is nu verdachte in een soortgelijke zaak, namelijk aanranding van een 6-jarig meisje in maart van dit jaar in het Kinholtsbosje. Ditmaal zou hij ook handtastelijk zijn geworden bij het meisje in aanwezigheid van haar vriendinnetje.

Toen het meisje thuis haar verhaal deed ging de vader op zoek en zette een mogelijke dader op de foto. Hij werd door beide meisjes herkend. Ook de politie herkende de man en pakte hem op.

De man ontkent, volgens zijn advocaat Mr. Hugo Pellinkhof. die aangeeft dat iemand herkennen van een foto geen bewijs is. Ook zijn de kinderen niet op een juiste manier gehoord, zoals gebruikelijk is in een zedenzaak. Dat zou alsnog moeten gebeuren.

Volgende week volgt er een pro-forma zitting in Assen.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Verdenking van nieuw zedenmisdrijf, veroordeelde aanrander weer in cel

Geef een antwoord