112/Misdaad

Celstraf en contactverbod geëist tegen oud-inwoner van Hollandscheveld

Assen/Hollandscheveld: Tegen een inwoner van Tsjechië (oud-inwoner van Hollandscheveld) is 6 maanden celstraf en een contactverbod en plaatsverbod van 5 jaar geëist wegens doodsbedreiging, oplichting en brandstichting van een bedrijfsauto van een inwoner van Hollandscheveld.
Het begon allemaal in 2016 toen zijn vrouw haar man verliet voor de man uit Hollandscheveld die haar en alle belangrijke spullen ophaalde in Tjechië. Vele bedreigingen, waarvan sommige met de dood, volgden via de social media. Eind 2018 overleed de vrouw aan een slopende ziekte. De Tsjech gaf de man uit Hollandscheveld de schuld en appte dat hij, zijn huis en zijn auto in de fik zouden gaan.

In december 2018 bleek naast de woning een beginnende autobrand gaande, een duidelijke brandstichting omdat de aanmaakblokjes nog op de brandende band lag. Camerabeelden gaven geen 100% doorslag of de ex-buurman de schuldige was ondanks gelijk lijkende kleding en auto die op de beelden werden waargenomen. Op social media liet de Tjsech weten verantwoordelijk te zijn voor de brand.

Bij de rechtbank ontkende hij de brandstichting maar gaf de (doods)bedreigingen via internet wel toe. Zijn advocaat voerde aan dat de man destijds op een villapark in de buurt verbleef waar in- en uitrijdende auto’s werden geregistreerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man de bewuste avond niet met zijn auto langs de slagbomen is gereden. Tevens vond hij dat de oplichting die er was onder valse naam voor € 160,- bloemen besteld, niet was bewezen.

Het Openbaar Ministerie vroeg naast de strafeis voor de brandstichting vrijspraak.

Uitspraak over 2 weken. (Zie ook: Bedrijfsbus in brand)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen