1 jaar celstraf geëist wegens poging tot doodslag

Assen/Hoogeveen – Een 37-jarige inwoner van Geesbrug hoorde vandaag de officier van justitie 1½ celstraf eisen (een ½ jaar voorwaardelijk),  voor mishandeling van zijn ex-vriendin en poging tot doodslag op haar nieuwe vriend.

De nieuwe vriend werd bij de vrouw thuis in Hoogeveen aangevallen door de man, die van mening was dat de relatie nog niet ten einde was. Hij was die dag in de woning bij zijn ex aanwezig toen de vriend aanbelde. De man uit Geesbrug wilde hem de waarheid vertellen maar kreeg een klap toen hij de voordeur opendeed, zo verklaarde hij.

Een vechtpartij ontstond waarbij de vrouw haar ex sloeg met een schep. Die wist hij af te pakken en sloeg de andere man, die gewond naar zijn auto strompelde, meerde keren op hoofd en rug met de schep. Hij liep hij ondermeer een breuk in het gelaat op. Het stel sloeg op de vlucht in de auto.

De vrouw schakelde de politie in en verklaarde daar ook te zijn mishandeld door haar ex die haar al maanden lastig zou vallen en niet wil accepteren dat de relatie ten einde is.

De advocaat van de man uit Geesbrug vroeg vrijspraak omdat de man zijn rivaal niet wilde doden en de mishandeling van de vrouw niet is bewezen.

Uitspraak over 2 weken.