Amusement

Ramones en Sex Pistols tribute in de Lijst

Hoogeveen – Een heerlijke Old School Punknight in café de Lijst zaterdagavond 15 december met twee tributebands, die een ode brengen aan de topbands van de punk: The Ramones en de Sex Pistols!

Rumbones
Halverwege 2014 plaatst Hugo Koch een oproep op Facebook. “Gezocht! Een gitarist, drummer en bassist om een Ramones tribute band the beginnen”. Al snel meld zich Richard “Ritchie” Veen. Koch en Veen kennen elkaar al minstens 30 jaar. Veen is net als Koch geen onbekende in de regionale muziekscene. Zo zong Koch in de jaren tachtig in de rock band Rise & Burn en Veen in Rascal R.u.d.y., een band overigens die Koch beging jaren ’90 ook heeft gemanaged. Tijdens het gesprek dat beide heren hadden kwam al snel het idee om oud Rascal R.u.d.y. leden Niels Withaar en Erik Kluin te vragen voor deze band. Het enthousiasme was groot en Rumbones waren geboren. Inmiddels hebben Rumbones al tientallen optredens achter de rug in Nederland en Duitsland en zijn de enige echte NL

Ramones tribute! Hey Ho Let’s Go!
Sick Pistons is een tributeband van de Sex Pistols, de bekende punkband uit Engeland, die in 1975 werd opgericht en verantwoordelijk was voor de start van de punk in Engeland. Ze waren de inspiratiebron voor onnoemelijk veel punkbandjes wereldwijd en hoewel hun carrière maar tweeënhalf jaar duurde en ze maar vier singles en één plaat produceerden, worden ze nog steeds gezien als één van de meest invloedrijke bands uit de pophistorie. Sick Pistons bestaat uit MACrOTTen op zang, SiCK Sid op bas, SteVE sNoT op gitaar, MaTt mCLareN op gitaar en PaUl PiSTon op drums.
De eerste band zal tegen 21 uur beginnen en kaarten zijn €5,- aan de deur en in de voorverkoop.

Geef een reactie