Contouren reconstructie Zwarte Dijkje zichtbaar

Noordscheschut – Na ruim vijf maanden werken zijn de nieuwe contouren van de reconstructie van het Zwarte Dijkje in Noordscheschut al grotendeels zichtbaar.

De aannemers zijn met het werk op schema. Waarschijnlijk is dat ook te danken aan de schooljeugd die vakantie heeft. Als volleerde stratenmakers zitten ze gebroederlijk op de knieën naast hun leermeesters en dragen letterlijk een steentje bij aan de verfraaiing van de dorpskern. De werkzaamheden zullen als alles volgens planning loopt nog tot week 29 duren.

Stremming
Het Zwarte Dijkje is tijdens de werkzaamheden voor doorgaand verkeer grotendeels afgesloten, en zijn er omleidingsroutes door het dorp. De straat is middels hekken half afgezet om aanwonenden, en het werkverkeer toegang te geven. Ondanks verbodsborden wat doorgaand verkeer niet toelaat, komt het een aantal malen per dag voor dat bestuurders deze negeren en letterlijk met hun voertuig vast komen te zitten. Tijdens werkuren levert dit ook nog eens gevaarlijke situaties op voor de werknemers die bezig zijn met de reconstructie.

Contouren van de dorpskern worden zichtbaar

De werknemers worden geholpen door de schooljeugd

Verkeer negeert afzetting en verbodsborden

© foto: Martin Schonewille

Deel dit bericht!

Geef een antwoord