Zakelijk

Vanaf nu ook online je rijbewijs verlengen bij Schonewillefotografie

Noordscheschut – Sinds 1 oktober 2018 is het in een groot aantal gemeenten mogelijk om uw rijbewijs digitaal te laten verlengen. Ook in de gemeente Hoogeveen is dit mogelijk.

Wel dient u pasfoto’s te laten maken door een door de RDW erkende fotograaf. En dit is vanaf nu het geval ook bij Schonewillefotografie in Noordscheschut. Gewone pasfoto’s voor I.D. Paspoort, aanvraag nieuw rijbewijs  en het verlengen van je rijbewijs kan alle dagen van de week, ook in de avonduren, maar maak altijd wel van de voren een afspraak zodat je niet voor een dichte deur staat.

Hoe werkt het?

Laat een nieuwe pasfoto maken bij  Schonewillefotografie . U kunt geen pasfoto gebruiken die u al heeft. Neem uw huidige rijbewijs (of rijbewijsnummer) mee.

De fotograaf verstuurt uw pasfoto en handtekening, die u ter plekke bij Schonewillefotografie kan zetten voor op uw nieuwe rijbewijs, beveiligd en digitaal naar de RDW toe. Binnen een paar minuten krijgt u een e-mail. Hierin staat of uw foto is goedgekeurd en of u het rijbewijs online kunt verlengen. U krijgt er altijd een setje afgedrukte pasfoto’s mee ; deze zijn voor het geval u er onverwachts toch achter komt dat digitaal verlengen van het rijbewijs voor u niet mogelijk is.

Met een goedgekeurde foto heeft u de verlenging nog niet aangevraagd. Daarvoor gaat u naar de volgende stap.

Vraag uw rijbewijs aan via de knop ‘Rijbewijs verlengen’ in de mail of op de site van RDW.

Betaal de kosten voor het rijbewijs via IDEAL aan de RDW.

U krijgt 2 werkdagen na de aanvraag een e-mail dat uw nieuwe rijbewijs klaar is en opgehaald kan worden bij het gemeentehuis.

Kijk op de website van de gemeente of u een afspraak moet maken voor het ophalen van uw rijbewijs. Neem uw huidige rijbewijs mee. Dat levert u in.

U ontvangt 5 werkdagen nadat u het rijbewijs heeft opgehaald een brief van DigiD met daarin een pincode. Met die code kunt u de inlogfunctie van uw rijbewijs activeren. Zo maakt u het rijbewijs geschikt om in te loggen bij bijvoorbeeld overheidswebsites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen