Zakelijk

Vakantie naar Barcelona: Deze bezienswaardigheden moet je zien

Barcelona is een stad vol met mooie musea, parken en gebouwen. Maar wat zijn nou de must see bezienswaardigheden? In dit artikel lees je welke bezienswaardigheden je gezien moet hebben.

Vervoer in Barcelona

Door de hele stad liggen de bezienswaardigheden van de mooie stad Barcelona. Het is daarom erg belangrijk dat je je makkelijk kunt vervoeren door de stad heen. Op deze manier kun je wel alles graag zien wat je wilt zien.  Je kunt namelijk niet zomaar van bezienswaardigheid A naar bezienswaardigheid B lopen. Je hebt verschillende opties waar je gebruik van kan maken. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren in Barcelona. Bij deze keuze heb je veel vrijheid en ben je van niemand afhankelijk. Zo kun je van de ene kant van de stad naar de andere kant rijden en je tijd goed benutten. Ook kun je ervoor kiezen om met een fiets door de stad te fietsen. Zo ben je lekker bezig in de buitenlucht en zie je nog meer dan dat je loopt. Je komt namelijk langs verschillende plekjes en zo zie je nog meer van de stad. Wel ben je intensief bezig dus dat is een keuze die je moet maken voor jezelf.

Wat is er te doen in barcelona

Volg het pad van de beroemde Gaudi, smul van een heerlijke paella, of dwaal door de smalle straatjes van de stad. In Barcelona is er altijd wel iets te beleven!  Mocht je er toch voor kiezen om door de stad te rijden met de auto, kun je gemakkelijk een auto huren bij Easyterra. Park Güell in Barcelona is echt een plaatje, vol kleuren en ontworpen door Antoni Gaudi. Overal zie je mozaïek en de bouwstijl is heel natuurlijk. Ook zijn de huizen van Gaudi een bezoekje waard. De twee bekendste zijn Casa Batlló en Casa Mila. Beide huizen zijn prachtig zowel van binnen als van buiten.

Kathedralen

Zodra je in Barcelona bent zul je zien dat de stad veel kleine maar ook grote kathedralen heeft. De bekendste is de Sagrada Familia. Dit is zoals de Eiffeltoren van Parijs is. Aan het mooie pronkstuk wordt al meer dan 140 jaar gewerkt. Ze zijn gestart met bouwen vanaf 1882 en de opleverdatum is 2026. Dit betekent dus dat de Sagrada Familia bijna af is en we hem bijna af kunnen gaan bewonderen. De reden dat het zo lang duurt totdat de kerk af is, is omdat de bouw alleen gefinancierd mag worden door giften of donaties. Tegenwoordig gaat de bouw ook wel een stuk sneller doordat de bouw nu ook financiert wordt door de entree betalingen die de mensen moeten betalen bij binnenkomst van de kerk.

 

Stranden in Barcelona

Het toffe van Barcelona is dat je vanuit de stad zo op het strand staat. Zorg dus dat je tijdens je trip een dagje strand plant. Playa de la Barceloneta is het bekendste strand, maar daardoor kan het er wel druk zijn. Er zijn genoeg leuke strandtentjes waar je wat kunt drinken. En als je iets rustigers zoekt, probeer dan eens Playa del Bogatell. Hier is het vaak iets rustiger. Nu je alle ins en outs weet over Barcelona weet je precies waar je naartoe moet en wat je gezien moet hebben. Veel plezier op je stedentrip!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen