Zakelijk

PostNL opent duurzaam pakkettensorteercentrum in Hoogeveen

PostNL heeft deze week zijn zevenentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik genomen. Het pand is het eerste PostNL-sorteercentrum in de provincie Drenthe en zal werkgelegenheid bieden aan zo’n 400 mensen in de regio. Vanuit het moderne en duurzame pand van ruim 9.300 m2 aan de Buitenvaart in Hoogeveen kunnen op drukke dagen tot zo’n 60.000 pakketten gesorteerd en bezorgd worden.

Greg Camoenié, directeur operatie Nederland: “Met de opening van dit nieuwe, duurzame pakkettensorteercentrum zijn we ook in Drenthe dichtbij. We investeren in nieuwe locaties om ons bezorgproces zo goed mogelijk te kunnen inrichten, en in een efficiënt en flexibel netwerk om toekomstbestendig te zijn. Met dit sorteercentrum bieden we ook in deze regio de service die klanten van ons gewend zijn”.

Wethouder Jan Zwiers feliciteert PostNL met de opening van het nieuwe pakkettensorteercentrum in Hoogeveen: “Door de ligging is Hoogeveen een perfecte uitvalsbasis voor de bezorging van pakketten in de wijde omgeving. Voor onze regio is de vestiging van PostNL goed nieuws omdat er veel arbeidsplaatsen bij komen. Op het gebied van duurzaamheid is deze vestiging een voorbeeld waaruit blijkt dat het mogelijk is echt duurzaam te werken.”

Duurzaam gebouw

Hoogeveen is het eerste PostNL sorteercentrum dat van speciale batterijen gebruik maakt voor het opladen van elektrische bussen. De elektrische bussen worden ‘s avonds opgeladen door deze speciale batterijen die overdag, met door zonnepanelen opgewekte energie, zijn opgeladen.

Het nieuwe sorteercentrum krijgt bovendien het BREEAM NL Nieuwbouw certificaat “Excellent”, dat betekent dat alles erop voorzien is om te werken met de laagst mogelijke milieu-impact. De nieuwe PostNL pakkettensorteercentra behoren tot de meest duurzame bedrijfsgebouwen van Nederland. Er wordt geen gebruik gemaakt van gas en er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmteterugwininstallaties en LED-verlichting). Ook komt een ruime hoeveelheid zonnepanelen op het dak en laadinfrastructuur voor elektrische pakketbussen. Hiermee zet PostNL een nieuwe stap in de ambitie om uiterlijk 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux uitstootvrij te bezorgen in de last mile.

Werkgelegenheid in Hoogeveen

Deze nieuwe PostNL-locatie in Hoogeveen maakt onderdeel uit van het PostNL- pakkettennetwerk dat uit in totaal 27 pakkettensorteercentra in Nederland en acht locaties in België bestaat. Vanuit deze locaties gaan de pakketbezorgers op weg om overal in Nederland en België pakketten te bezorgen. De locatie in Hoogeveen biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 mensen in de regio. Foto:PostNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen