Zakelijk

Ondernemers hangt forse boete boven hoofd [Update]

Hoogeveen – Zaterdag zijn toezichthouders bij enkele winkeliers langs geweest om hen te waarschuwen. Handhaving  heeft vernomen van de verantwoordelijke wethouder dat winkeliers buiten de toegestane openingstijden hun deuren willen openen. En hierdoor lopen de ondernemers daarmee risico op een boete oplopend tot €10.000,-.

Een van de wethouders vernam dat enkele winkeliers in Hoogeveen op maandag 21 mei, 2e Pinksterdag, hun deuren openen voor de toegestane openingstijden. Handhaving is naar aanleiding hiervan waarschuwend gaan optreden op zaterdag. Volgens de winkeltijdenwet mogen winkels op deze dag niet open, echter geldt in Hoogeveen een ontheffing tussen 13:00 uur en 18:00 uur waarop dit wel wordt toegestaan. Winkeliers die bekend hebben gemaakt om aanstaande maandag voor 13:00 uur de winkel te openen, lopen risico op een boete die kan oplopen tot €10.000,-.

De reden waarom toezichthouders zaterdag langs betreffende winkels zijn gestuurd is niet bekend. ‘Voorgaande jaren werd er ook niet op gehandhaafd’, liet een tipgever aan de redactie weten. Zijn werkgever liet hem weten dat hun winkel maandag gewoon om 10:00 uur de deuren opent. Andere winkels openen ondanks de waarschuwing ook de deuren al om 9 uur. Desondanks wordt consumenten aangeraden maandag eerst de openingstijden te raadplegen in verband met mogelijke veranderde openingstijden.

 

Bij ons zijn de volgende winkels binnen gekomen die de winkeltijden hebben gewijzigd, Multimate, Gamma, Praxis, Karwei, Welkoop en Huis & Tuin ( voormalig Tuinscala) Zullen om 13:00 open gaan. Wanneer wij van meer winkels de tijden door krijgen zullen wij dit hier melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen