Hoe de Rahders Drenthe veranderden

Peter Voerman, kleinzoon van de laatste vervener Jaap Rahder, kreeg de beschikking over het familiearchief; een uitgebreide verzameling persoonlijke documenten en foto’s. Deze vormen de basis van een verrassend en aangrijpend verhaal. Het boek schetst niet alleen een tijdsbeeld van de turfwinning, met alle hoogte- en dieptepunten, maar vertelt ook een familiegeschiedenis over bijzondere mensen die Drenthe hebben veranderd.

”Vlak voor zijn dood ben ik als klein jochie nog bij hem op bezoek geweest. Duidelijk zie ik nog voor me hoe hij daar onder de witte lakens lag, zwak en uitgeput, mijn anders zo sterke opa, nu bijna onherkenbaar. Dat beeld maakte me onzeker. Ik durfde de uitgestoken hand van mijn opa niet vast te pakken. Had ik het maar wel gedaan ”

Resultaat is een fraai vormgegeven boek – full colour, hard cover, 260 mm x 260 mm – rijk geïllustreerd met originele foto’s en documenten. Omvang is ca. 160 pagina’s. Presentatie van het boek vindt op 10 juni 2020 plaats. Voor die tijd kunnen geïnteresseerden een – desgewenst gesigneerd – exemplaar aanschaffen voor een speciale prijs: € 25,- exclusief € 3,00 verzendkosten. Voorintekenen kan tot 10 juni 2020*, daarna betaalt u de winkelprijs van € 29,95, exclusief € 3,00 verzendkosten.

Heeft u belangstelling?
Op www.gacreatief.nu of www.stichtingcultuurfilmsdrenthe.nl kunt u het boek bestellen. Na betaling ontvangt u het boek na 10 juni zo snel mogelijk. De normale termijn na betaling is 5 werkdagen.