Zakelijk

Fieten Olie sponsort HVO diesel voor vervoer spelers Hoogeveen zondag

HOOGEVEEN – Ook dit seizoen kan Hoogeveen weer rekenen op de steun van Fieten Olie bij het vervoer van de spelers van Hoogeveen zondag. Een zeer welkome ondersteuning ging de verre uitwedstrijden en de hoge brandstofprijzen. Nieuw is dat er wordt overgestapt naar HVO diesel.

“We sponsoren al een aantal jaren het vervoer van de spelers van Hoogeveen”, vertelt Richard Fieten. “We hebben nu besloten dit om te zetten naar HVO 100. Dit is een natuurlijke, milieubewuste brandstof. Het zorgt voor 90 procent CO2-reductie. Dat betekent dat het nog maar nauwelijks voor uitstoot zorgt.”

Bovenstaande past binnen het duurzaamheidsplaatje waar Fieten Olie voor staat. “We zijn hier heel bewust mee bezig. Zo leveren we aan veel landbouwbedrijven HVO 7. Dat is een diesel met 7 procent HVO erin. Daarnaast zijn er veel bedrijven die helemaal overstappen op HVO 100 en al het vervoer op deze wijze inzetten. Tevens bieden we inmiddels bij 7 stations CNG aan. Dat is groen aardgas. Als bedrijf zijn we best wel trots op deze mooie ontwikkelingen.”

Ook voor Fieten Olie zijn het bijzondere tijden. “Er gebeurt natuurlijk van alles qua prijsstelling op dit moment. Op de prijsborden bij onze stations zie je dat de benzine goedkoper is dan de diesel. Dat is nog nooit eerder voorgekomen. Daarnaast zien we sinds maart hele bijzondere prijsfluctuaties en dat gaat nog steeds door.”

De situatie heeft volgens Richard Fieten veel invloed op de bedrijfsvoering. “Je ziet het op meerdere vlakken terug. Zo is de beschikbaarheid van producten bij raffinaderijen op dit moment best wel spannend. Een voorbeeld is op het moment van de schrijven de beschikbaarheid op de Franse markt. De oliemaatschappijen daar halen alles naar Frankrijk toe, waardoor de beschikbaarheid in Nederland krap wordt.”

Op dit moment zijn er 55 tankstations van Fieten Olie verspreid over het land. “Recentelijk hebben we nog een brandstofdepot met 7 miljoen liter opslag overgenomen in Sneek. Daar gaan we zelf per schip de HVO 100 aanvoeren, zodat we zelf de distributie in Nederland kunnen gaan doen.”

Ontwikkelingen zijn er ook op de ‘thuisbasis’ in Hollandscheveld. “In 1935 is mijn opa hier begonnen. Recentelijk hebben we hier een nieuwbouw kunnen realiseren van 5000 m2 op het nieuwe industrieterrein Riegmeer wat feitelijk 200 meter achter ons huidige bedrijf ligt. Er is hierdoor weer beweging gekomen in de ontwikkeling van het industrieterrein. Door een eerdere crisis heeft het elf jaar stilgelegen. Zelf heb ik enkele jaren geleden het initiatief genomen wat gronden aan te kopen. Dat is allemaal in goede samenwerking met de gemeente Hoogeveen gegaan met als resultaat dat de eerste 5000 m2 nu bebouwd en in gebruik is.”

Richard Fieten zelf blijft genieten van het ondernemerschap. “Er is iedere dag wel weer een nieuwe uitdaging en we vinden het leuk, ondanks de energietransitie, ons vol overgave te storten op de brandstoffen. Ik maak altijd de vergelijking met mijn opa. Die is begon met kolen, daarna is het brandstof geworden en de toekomst zal waterstof zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen