Sport

Zwaar gehavend Hoogeveen onderuit bij competitieopening

HOOGEVEEN – Niemand bij Hoogeveen die het als excuus gebruikte, maar het grote aantal geblesseerde spelers had zaterdag wel degelijk invloed op het spel van Hoogeveen tegen SC Genemuiden. De gasten uit de Tapijtstad wonnen verdiend met 1-2 en toonden genade voor de ploeg van Stef Lamberink door de trekker niet vaker over te halen.

Door Gerjo Stegeman

Met Levon van Dijk (geopereerd aan zijn enkel), Menno Heerkes (teen gebroken) en Emil Bijlsma (hamstring) ontbraken drie dragende spelers. Ook Raphael Ngendakumana, Giorgios Beltau en Jeroen Kamphuis keken geblesseerd toe. Laatstgenoemde kon wel eens voor lange tijd uit de roulatie zijn. Het geluk van weinig blessures tijdens de voorbije seizoenen was nu dan ook in één klap voorbij. Het betekende dat Tom Leerdam, Jeroah Balabun en Mike Kriekjes in de basis startten. Spelers die zeker potentie hebben, maar nog moeten groeien. Ervaring die ze nu kunnen opdoen.

Genemuiden begint beter

Genemuiden, dat vorige week in de beker verloor van Barendrecht, begon beter aan de wedstrijd en nam al na tien minuten spelen een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd slecht verdedigd, waarna Mike Reuvers de bal ongehinderd, van een meter of vijf, kon binnen schieten. Even daarvoor had Sil Kuurman een kans onbenut gelaten.

Het duurde even voordat Hoogeveen  de eerste kans kon noteren. Justin Benjamins was, na twintig minuten spelen, dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging, van dichtbij, net over. De gasten voetbalden echter makkelijker en hadden niet alleen een veldoverwicht, maar kregen ook een paar goede kansen, die echter werden gemist, zodat er voor rust niet meer werd gescoord.

Slordig in de opbouw

Hoogeveen was slordig in de opbouw en niet zuinig genoeg op de bal. Vloeiende combinaties bleven achterwege. De linies speelden ook te ver uit elkaar. Met name tussen het middenveld en de aanval gaapte een gat. Achterin hadden de Drenten de handen vol aan de aanvallers van Genemuiden, van wie de fysiek ijzersterke Berwout Beimers, overgekomen van Harkemase Boys, de meeste indruk maakte.

Na een uur spelen kwam Genemuiden op 0-2, na een goed uitgevoerde counter mocht Arend van de Wetering op aangeven van Rens van Benthem de tweede treffer van de gasten langs doelman Stan Meekhof schieten. Na de 0-2 was de wedstrijd gespeeld. Hoogeveen kon geen vuist meer maken en mocht van geluk spreken dat Genemuiden genadig was.

Aansluitingstreffer te laat

In blessuretijd bepaalde Jamai Kriekjes de eindstand op 1-2, na een prachtige pass van Jim Veltmaat. De spits, die vorige week ervoor koos om zich aan te sluiten bij Hoogeveen zaterdag maar nu toch inviel voor de zondagtak, schoot zich daarmee in de gescheidenisboeken door als eerste Hoogevener te scoren in de 3e Divisie. De resterende speeltijd was vervolgens te kort om een gelijkspel af te dwingen. Iets wat ook niet verdiend zou zijn geweest.

Volgende week zondag speelt Hoogeveen een uitwedstrijd in Utrecht tegen Hercules.

Hoogeveen – SC Genemuiden: 1-2 (0-1). Scoreverloop: 11e Mike Reuvers 0-1, 60e Arend van de Wetering 0-2, 91e  Jamai Kriekjes 1-2. Scheidsrechter: Maurice Paarhuis. Gele kaarten: Benjamins (Hoogeveen), Breman (Genemuiden). Opstelling Hoogeveen: Meekhof; Schuurman, Vijfhuizen, Klaassens en Balubun; Veltmaat en Leerdam (70e Ten Cate); Kuurman (65e Jamai Kriekjes), Tom Heerkes en Benjamins; Mike Kriekjes (39e Benschop).

Foto Martin van Dijk (Jeroah Balubun probeert twee tegenstanders te slim af te zijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen