Zure nederlaag Noordscheschut in Dokkum

Onder heerlijke zomerse omstandigheden, op een idyllisch sportpark te Dokkum, nam Noordscheschut het afgelopen zaterdag op tegen de plaatselijke Be Quick. Beide teams maken deel uit van een grote groep, welke strijdt voor een langer verblijf in de 1e Klasse E. De thuisploeg trok met een 2 – 1 overwinning aan het langste eind. Door deze nederlaag is er echter nog geen man overboord. Bij winst, de laatste thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys, kan de equipe van oefenmeester André Mulder alsnog direct klassenbehoud veiligstellen, zonder afhankelijk te zijn van andere uitslagen.

Noordscheschut begon in dezelfde formatie als de week ervoor, dus opnieuw met Melvin Mol op de bank. Na zo’n tien minuten spelen was er de eerste kans voor de gasten. Danny Bouwman zette goed door op de rechterflank, zijn voorzet bereikte Nick Koster, maar diens halve omhaal ging naast. In de 22e minuut was het bij de eerste de beste aanval van de gasten wel meteen raak. Een hoge voorzet werd foutief ingeschat, het leer werd voorgebracht en van dichtbij binnen gewerkt, 1 – 0. Enkele minuten later was Noordscheschut dicht bij de gelijkmaker, toen Rijnald Vos door Bouwman vrij voor de keeper werd gezet. Vanuit kansrijke positie vond Vos echter de keeper op zijn weg. De wedstrijd kabbelde gezapig voort. Noordscheschut ging op jacht naar gelijkmaker, maar doelpogingen van Roy Hooijer, Danny Kiekebelt en opnieuw Vos vonden niet het gewenste resultaat. Aan de andere zijde was Dokkum dicht bij een verdubbeling van de score, maar het speeltuig werd van dichtbij naast gekopt. Toch sloeg op slag van rust het noodlot andermaal toe. Roy Hooijer werd vastgehouden, corrigeerde dit met een tackle binnen het zestienmetergebied, en de leidsman wees gedecideerd naar de stip. De penalty werd beheerst achter Wiebe Zinger geschoten, 2 – 0.

De tweede helft gingen de gasten op jacht naar de gelijkmaker, maar opnieuw miste de echte overtuiging. Sterker nog, na een uur spelen was Dokkum dicht bij de 3 – 0 , maar voor een leeg doel werd het leer naast geschoven. Hierna besloot Mulder het roer om te gooien. Met Mol voor Vos en Aron Boer voor Ton Kamping, probeerde hij meer aanvallende impulsen aan te brengen. Dit resulteerde in een ware stormloop op het doel van de gasten. Mol was met enkele doelpogingen dichtbij en een kopbal van Kiekebelt verdween langs de verkeerde kant van de paal. Nadat ook Boer en Kevin van Dalen dichtbij een treffer waren, kon deze gewoon niet uitblijven. En in de 77e minuut was het dan ook raak. Koster gaf het leer voor op Kiekebelt, die bij de tweede paal de 1 – 2 binnenkopte. Noordscheschut bleef drukken, al was men gelukkig toen aan de andere zijde het leer op de paal uiteenspatte. Men was enkele malen dichtbij de 2 – 2. Maar Mol, Kiekebelt en Jos Kroezen konden de vijandige keeper niet verschalken, al waren zij enkele malen dichtbij. Aan de andere zijde bleef het oppassen voor de razendsnelle uitvallen van de gasten.

Na ruim vijf minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes geweest. Grote opluchting bij de thuisploeg en een fikse domper voor de bezoekers. Noordscheschut zal volgende week tegen Drachtster Boys uit hetzelfde vat moeten tappen als vandaag het laatste half uur. Met deze inzet en passie moet een driepunter tegen de nummer twee op de ranglijst zeker mogelijk zijn. Alle steun is welkom, zaterdagmiddag om 15.00 uur op sportpark De Meulewieke!

Man van de wedstrijd: Danny Bouwman