ZPC zwemmers winnen in Dortmund het International Schwimmfest

Dortmund/Hoogeveen – Het afgelopen weekend hebben er 23 zwemmers van ZPC Hoogeveen deelgenomen aan het 19e International Schwimmfest Dortmund en dat heeft een heleboel persoonlijke records, N.K. limieten, medailles en geld opgeleverd.

Het meeste geld werd door Niels van Eck, Alinda Dingshoff en Junior de Bruin verdiend, met daarnaast Wiktoria Redzimska, Erwin Heinsius en Owen Peeks die alle drie toch nog een leuk bedrag mee mochten nemen.

Mac Peeks die nog bij de jongste categorie zwom en bonnen kon winnen pakte daarbij twee keer vijf euro, wat hij in de winkel binnen het zwembad kon benutten voor zwemspullen.

Daarnaast pakte de ploeg met z’n allen de eerste prijs voor verenigingen wat 500 euro opleverde en daar was iedereen erg blij mee.

Het geld konden de zwemmers verdienen door zich in de ochtendseries te plaatsten voor de finale later in de middag en daar leverde een eerste prijs 50 euro, een tweede 30 euro en de derde plaats 20 euro op.

Niels van Eck die bij de heren de 50m schoolslag de 50m vrije slag en de 100m vrije slag won en daarnaast op de 100m schoolslag tweede werd kon een lekker bedrag mee naar huis nemen.

Hij deed dit overigens in hele mooie tijden waarbij hij het in de finale niet cadeau kreeg en tot het uiterste moest gaan.

Alinda Dingshoff zwom heel veel wat maakte dat ze snel achter elkaar in de finale moest starten waardoor ze toch af en toe geld liet liggen en ze vierde werd doordat ze erg vermoeid was.

Dit was bij haar ook de opzet, veel zwemmen in korte tijd en dan kijken waar het schip strandt en dit leverde haar toch nog een eerste (100m vlinder) en vier keer een tweede plaats op, dit op verschillende afstanden en slagen zoals de rugcrawl, b.c. en de wisselslag.

Haar tijd op de 200m vrije slag waar ze naar een mooi p.r. van 2.06.62 ging en daarmee net tweede werd achter Kaja Reinhardt van Dortmund.

Junior de Bruin zwom naar een eerste plaats op de 100m vlinderslag, tweede op de 50m vlinderslag en derde op de 200m vlinderslag en hij zwom daarnaast nog de finale op de 50m rug.

Wiktoria Redzimska die afgelopen week de waterpokken heeft gehad, maar daar weinig hinder van heeft ondervonden ging dit weekend gewoon mee.

Zij zwom zich drie keer naar een derde plaats op de 400m wisselslag in 5.21.76 de 200m rugcrawl waar ze Alinda achter zich liet op een honderdste en op de 200m wisselslag waar ze op dit laatste nummer nog even heel diep moest gaan om de 20 euro binnen te slepen.

Erwin Heinsius liet zien dat als het er op aan komt hij een hele goede vechter is die zich niet zo maar gewonnen geeft, bij de 200m schoolslag zwom hij in een hele goede laatste baan naar de bronzen plek en 20 euro in de pocket.

Maik Huser werd hier achter Erwin vierde maar zette daarbij een hele mooie tijd op de klok wat een p.r. betekende met zijn inschrijftijd van vijf seconden. Dit was niet zijn enige finale plaats want ook bij de 50m en de 100m schoolslag mocht hij starten en daar op de 50m weer vierde en op de 100m vijfde en daar was het Erwin die in deze finale zevende werd.

Owen Peeks die nog jeugd zwemmer is moest zich hier meten bij de heren en proberen om in de finale te komen.

Dit lukte hem vaak en hij had een zwaar programma dit weekend waarbij hij de zware nummers niet schuwde.

Bij de 200m vrije slag zwom hij drie p.r.’s in een race, op de 50m, 100m tussentijd van de 200m ging hij sneller dan ooit en kwam uit in de series op 2.0.1.43 en dat was een heel mooi p.r. en de limiet voor het N.K.

Bij de 100m in de series kwam hij uit op een tijd van 0.56.41 en dat was één honderdste boven de limiet voor het NK, maar het was een verbetering van drie seconden.

Bij de 100m rug zat hij samen met teamgenoot Coen de Lang in de finale en dit deden beide bij de 200m rug nog een keer.

Daar mooie tijden voor beide en Coen werd hier zevende, Owen achtste op de 100m rug en bij de 200m rug was er een mooie p.r. voor Coen van 2.19.30 en dat was onder de limiet voor het NK in juni.

Verder zwom Owen de 400m vrije slag en de 400m wisselslag waarbij hij op deze laatste afstand derde werd bij de heren en dat was een mooie prestatie en de 4.59.95 was onder de limiettijd van 5.01.09.

De jongere zwemmers hadden het moeilijker om zich in een finale te zwemmen omdat de meisjes vanaf 2004 al met de dames moesten meedoen en bij de jongens was dat vanaf 2003.

Charlotte Wilbers wist nog wel in de series op de 400m wisselslag de limiet binnen te halen en met haar tijd van 5.38.66 zal ze mogen starten in juni.

De jongste kinderen zwommen tussen de series en de finales van de oudere zwemmers in en daar waren het Miron Schimmelpenning, Charley Blide en Mac Peeks die de finales haalden die samen met de finales van de oudere zwemmers gezwommen werd.

Mac Peeks haalde op de 100m rug en de 200m wisselslag de derde plaats wat hem twee bonnen van vijf euro opleverde.

Daarbij zwom hij elke keer in de finale weer sneller dan in de series en hij haalde op de 100m rug met 1.08.47 de limiet voor het NK.

Miron Schimmelpenning zwom in twee finales en wel op de 100m schoolslag en de 50m rugcrawl, zij zwom dit weekend mooie nieuwe tijden en ze laat zien dat ze sterker begint te worden en haar lengte onder controle krijgt wat lastig is als je hard groeit.

Charley Blide haalde op de 200m rug en de 50m vrije slag de limiet, bij de 50m rug zwom ze in de finale naar de vijfde plaats, zij zwom op haar afstanden mooie tijden.

Tiamo van der Veen (2006) kwam met zijn favoriete rugcrawl drie keer met goud op het podium en zwom daarbij zo hard dat hij al in de buurt of onder de limieten voor volgend jaar juni 2019 N.K. zit.

Hij zwemt nu nog bij de minioren en hoeft nog geen nog geen NK’s te zwemmen maar hij gaat dat zeker halen volgend jaar.

Olivier Wilbers is ook van 2006 en hij is goed op de vrije slag maar op de wisselslag kan hij ook goed uit de voeten.

Daar zwemt hij al richting de limieten, hij haalde op de 200m b.c. de bronzen medaille en dat deed hij dan bij de leeftijd 2006/2007.

Bij de jongste meisjes zijn het Carlijn Gruppen en Jasmijn Sterken die dit weekend lieten zien in zo’n internationaal toernooi goed mee te kunnen doen.

Beide zijn van 2007 en Jasmijn werd tweede op de 50m vlinderslag en derde op de 100m rugcrawl.

Carlijn werd eerste op de 50m rugcrawl, derde op de 200m rug, tweede op de 100m rug en tweede op de 50m b.c. en daarmee hebben beide een heel goed weekend gehad.