Zeven deelnemers/sters bij Speedo Sportemotion Jaargangfinale

Hoogeveen – Voor ZPC Hoogeveen zullen zondag zeven zwemmers/sters aan de start verschijnen bij de jaargangwedstrijden in Dordrecht.
De beste achtentwintig kinderen van Nederland per leeftijd, slag en afstand mogen starten aan de hand van de tijden die ze het afgelopen jaar hebben gezwommen.

Ze mogen maximaal vier keer starten op één dag, dus was het voor sommigen kiezen omdat zij op meer afstanden geplaatst zijn.
Voor ZPC zullen bij de oudste meisjes (2008) Dachèn Haayer, Sofie Vos, Joy ten Hove en Esmee van der Tuuk aan de start verschijnen, waarbij Dachèn, Sofie en Esmee vier keer mogen starten.
Joy die later is begonnen met zwemmen en zich heel goed ontwikkelt mag starten op de 100m vrije slag en staat bij de 100m vlinderslag nog reserve.
Bij de oudste jongens (2007) is het Jordey Thole die mag starten, hij zal twee keer aan de start verschijnen op de 100m schoolslag en de 400m vrije slag, hij staat eerste reserve op de 200m wisselslag.
Bij de meisjes 2009 is het Nienke Koster die dit jaar weer in Dordrecht mag zwemmen, zij mag de 100m rug zwemmen.
Hetzelfde geldt voor Jay Wesseling die van 2008 is, voor hem staat de 100m rug eveneens op het programma.
Deze wedstrijd wordt gezwommen in het 50m van Dordrecht en daar zal blijken of ze in het Nederlandse geweld kunnen meekomen. Foto: Jessica van Dijk