Wander Rotmensen wint viswedstrijd bij Rogat

Hoogeveen: Voor de 50+ leden van HSV Het Vette Baarsje uit Hoogeveen was er weer gelegenheid om deel te nemen aan de voorjaarscompetitie viswedstrijd. De wedstrijdcommissie had het parcours uitgezet in 2 vakken bij het Rogat boven de sluis.

Het eerste vak was vanaf het Hek richting Koopman en het 2e vak vanaf de kom richting de sluis. Wat vangsten betreft was er een duidelijk verschil. In vak A bleken de grote brasem te liggen terwijl in vak B er meer blei en voorns werden gevangen. Een deel van de vissers hadden bij aanvang gekozen voor de vaste stok terwijl de nadere deelnemers duidelijk voor de feeder hengels ging. Bij aanvang van de wedstrijd om 11.00 uur bleek de wind sterk aan te trekken en wel recht over het water. Vissen met de vaste stok was dan ook nauwelijks mogelijk. Gauw omzetten na de feeder of picker was de enige keuze. Op enkele plekken was de gehele wedstrijd nauwelijks een vis te vangen. Terwijl Wander Rotmensen op plek 2 bij het hek duidelijk wel in zijn nopjes was. De ene grote vis op de andere werd er geschept. Wander werd dan ook ruim winnaar.

Uitslagen Vak A:

1e Wander Rotmensen 13.320 gram

2e Hans Jonker 8.700 gram

3e Egbert Brals 4.310 gram

Uitslagen Vak B:

1e Henk Gruppen 4.660 gram

2e Bé Kleine 4.420 gram

3e Freek Snippe 3.770 gram

De senioren viste afgelopen zaterdag onder prachtige weersomstandigheden aan de Zomerdijk langs het Meppelerdiep. Het Meppelerdiep staat bekend om een groot bestand aan Voorn en Winde, en deze vissoorten werden dan ook volop gevangen. Het ging veelal om de kleinere exemplaren, maar er werden ook mooie grote Voorns en Windes gevangen. Het Meppelerdiep kenmerkt zich door de grote schepen die regelmatig voorbij varen met een enorme stroming tot gevolg, meestal is het dan enige tijd gedaan met de visvangsten. Dit was zaterdag dan ook het geval. Vooral de vaste stokvissers konden een mooi netje vis ter weging aanbieden. Erik Balduk ving vlak voor het einde van de wedstrijd nog een grote brasem waarmee hij de 1e plaats (7.000 gr.) voor Jaco Zoon (6.870 gr.) wist veilig te stellen. Jan Benjamins (5.890 gr.) wist op de kopstek de 3e plaats te pakken en Andre Kluin (46.40 gr.) deed, na zijn overtuigende overwinning van vorige week, ook goede zaken met een 4e plaats.

Volgende week vist 50+ aan de Hoogeveense Vaart bij Rogat en de senioren aan het Havenkanaal bij Loon. Wilt u ook graag deelnemen aan de wedstrijden? U bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op www.hetvettebaarsje.nl

Foto: Facebook Het Vette Baarsje